A húsvéti ünnepek alatt az étkezéseink legyenek ünnepi hangulatúak!
Lettner Annamária dietetikus tippjei.
Medvehagyma-krémleves: A medvehagymát olívaolajon átpirítjuk, behabarjuk tejben elkevert zabpehelyliszttel, végül zabtejszínt adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és elturmixoljuk.
Töltött padlizsán: A félbevágott és kikapart padlizsánt besózzuk, és egy kukoricakonzervet a padlizsándarabokkal, bazsalikommal, 1 kanál búzakorpával, sóval, fűszerpaprikával, 2 dl tejföllel elkeverjük, és a padlizsánokba töltjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben megsütjük.
Vegyes köret: Megpárolunk zöldbabot, sárgarépát, karfiolt, burgonyát, petrezselyem zöldjével megszórjuk.
Gyümölcsös vajas piskóta: 5 db tojás, 10 dkg vaj, 15 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál sütőporanyagokból piskótatésztát keverünk. 1-1 db feldarabolt narancsot, banánt, mandarint, kivit belekeverünk. Közepes lángon 30 percig sütjük.
Húsvéti menüsor 1:
Magyaros gombaleves: hagyományos módon készítjük.
Spenótos, tejszínes gnocchi: 1 cs. bébi spenótot kevés kókuszolajon megpárolunk, 2 dl rizstejszínnel dúsítjuk. A kifőzött gnocchival összekeverjük.
Vasi pecsenye: a sertésbordaszeleteket besózzuk, és fokhagymás, sűrű palacsintatésztában megforgatjuk, forró olajban sütjük fedő alatt.
Kovászos uborka: az üveg aljára 1 cs. kapor, erre megmosott héjas felkarikázott nyers burgonya, majd az uborkák jönnek. A tetejére megint a burgonya, és végül a száras kapor. Langyos, sós vízzel feltöltjük. Ne tegyük napra!
Mandulás csokis puding: a csokipudingba szeletelt mandulát keverünk, tetejére csokidarát és tejszínhabot teszünk.
Húsvéti menüsor ínyenceknek 2:
Tormakrémleves
Füstöltsonkás káposzta,
Gesztenyés, meggyes torta