Frissítő turmixok

  •  
  •  
  •  

A nyári zöldségek és gyümölcsök nagy választékot kínálnak. A feltöltődés legjobb módjai a nyers zöld turmixok, vagy gyümölcsturmixok. Lettner Annamária dietetikus tippjei.

A zöldségeket ízlésünknek megfelelően válogathatjuk össze. Friss zöld fűszerekkel ízesítsük. Ne használjunk sót vagy cukrot! Tanuljuk meg a természetes ízeket élvezni. A zöld turmixokhoz tehetünk gyümölcsöket is. Nagyon tápláló, vitaminokban, ásványi anyagokban, és enzimekben gazdag táplálék. A rostok teltségérzetet adnak, segítik a bélrendszer optimális működését. Mindig frissen készítsük el, és rögtön fogyasszuk el.
Ezeket desszertként is adhatjuk, hosszú, vékony, vagy talpas pohárban kínálhatjuk szívószállal. A poharat tehetjük kis tányérra, amit díszíthetünk friss zöld fűszerrel: petrezselyem-, kapor- vagy bazsalikomlevél-darabkával. Tehetünk rá citrom-, uborka-, sárgarépa- vagy retekkarikát. A gyümölcsös turmixoknál mentalevél, citromfűlevél, vagy pár szem gyümölcs lehet a dísz.

Zöld turmix I.
Hozzávalók:
20 dkg paraj
1 db karalábé
3 db sárgarépa
1 fej saláta
2 szál újhagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 db alma
A hozzávalókat teljesen folyékonnyá turmixoljuk.


Zöld turmix II.

Hozzávalók:
5 db sárgarépa
3 db retek
3 db paprika
1 db kígyóuborka
0,5 kg paradicsom
1 csokor zellerlevél
1 banán
A hozzávalókat teljesen folyékonnyá turmixoljuk.

Gyümölcs turmix I.
Hozzávalók:
0,5 kg eper
0,2 kg málna
3 db alma
2 db banán
1 citrom leve
1 szál mentalevél
A hozzávalókat teljesen folyékonnyá turmixoljuk.


Gyümölcs turmix II.
Hozzávalók:
0,5 kg magozott cseresznye
0,2 kg magozott meggy
0,5 kg eper
3 db kivi
3 db őszibarack
1 szál citromfű levél
A hozzávalókat teljesen folyékonnyá turmixoljuk.

A turmixok állagát vízzel, zöldséglével, vagy gyümölcslével szabályozhatjuk. A hozzávalókat változtathatjuk az idénynek, vagy ízlésünknek megfelelően.

Jó étvágyat!