Az izgalmas fogásairól ismert és kedvelt étterem konyhai stábjában személyi változás nem történt, ellenben a Központ Bisztró és a Calavera fiatal konyhafőnöke, Petrovszki Norbert az idei év folyamán sikeres vizsgát tett, mesterszakáccsá avanzsált.
Norbert fontosnak tartja, hogy a jelenlegi trendek, a kedvelt alapanyagok ismerete mellett a tanulók, a jövő szakácsai tisztában legyenek a magyar konyha sajátosságaival, ismerjék az alapokat, merjenek rá építeni, tudjanak belőle táplálkozni.
Norbert is ebben a szellemben vezeti a Központ Bisztró konyháját, ételeiben ötvözi a modern gasztronómia előnyeit a klasszikus fogások erényeivel. Nyári menüsorában számtalan izgalmas étellel találkozni, a könnyed, kánikulai délutánokra tökéletes lazac steak mellé zöldborsó textúrákat álmodott, hideg marha consommé-t készített, amit a vendégek által megszeretett udon tészta és marha carpaccio gazdagít. A nyári választékban a gyümölcsök is nagy szerephez jutnak, egész nyáron idénygyümölcsből készül a tartalmas, hűs gyümölcsleves, a desszertek között pedig megtalálható a könnyed, roppanós tésztarétegek között pihenő gyümölcskrém, azaz az epres millefeuille, aminek ízét érlelt sajttal mélyíti el.
Központ Bisztró
1042 Budapest, Szent István tér 1.
http://www.facebook.com/KozpontBisztro?fref=ts
+36 20 374 97 85
info@kozpontbisztro.hu