Pékáruk prémium minőségben

  •  
  •  
  •  

Évek óta az újpestiek egyik kedvelt célpontja a Munkásotthon utcában működő pékség. Az üzlet tulajdonosának célja, hogy minőségi pékáru kerüljön minél több újpesti család asztalára. A békebeli kakaós csiga, az egészségesen táplálkozók által jól ismert kornspitz, a házi pogácsa és a fantasztikus szendvicskínálat jól megfér egymás mellett a csinos kis üzlet pultjában.

Az Öreg Pék kávézó és szendvicsbár tulajdonosa, Weich Rezső korábban évekig vendéglátó-ipari referensként dolgozott. Néhány éve határozta el, hogy tapasztalataira építve pékséget nyit, amelyben kizárólag minőségi pékárukat kínál a vevőknek. Több tárgyalás után talált egy partnert, akinek komoly péküzemet működtet Pesterzsébeten, és akivel végül közös üzlet elindításába vágtak.

– Családilag ugyan nem vagyunk újpestiek, Zuglóban élünk, de a lányom ide, a Bródy Imre Gimnáziumba járt, majd Harsányi Gábor színitanodájában végzett, az Ady Endre Művelődési Házban. Sokat jártunk ide, és megtetszett a hely. Az újpesti központ szépen kiépült, kellemes a miliő. Amikor az üzletnyitást terveztük, ezért döntöttünk úgy, hogy itt kezdenénk vállalkozásba. A célunk az volt, hogy az újpestiek újra jó, minőségi pékárut ehessenek – mesél a kezdésről Weich Rezső.

Akkoriban nem volt még ennyi pékség körülöttük, mint most. Mint mondja, emiatt nagyon árérzékennyé vált a piac. Hozzájuk elsősorban a tudatosabban táplálkozók járnak vásárolni.

– Nagy a konkurencia, de mi a minőségünkkel próbálunk kitűnni közülük. Csak természetes alapanyagokból készülnek áruink, nem használunk ugyanis tartósító- és térfogatnövelő szereket, adalékanyagokat, ízfokozókat. Ezek ugyanis allergiát, bőrbetegségeket, laktózérzékenységet okozhatnak. Ma úgy mondanánk, retroízeket próbálunk meg visszacsempészni a jelenbe. Szeretnénk, ha az újpestiek, tágabban a magyarok nem arról lennének ismertek, hogy mi vagyunk az egyik legbetegebb társadalom – osztja meg velünk üzletpolitikáját a tulajdonos.

Úgy tűnik, az újpestiek közül egyre többen figyelnek az egészségükre és a pékségre, így az utóbbi évek alatt állandó vendégköre alakult ki az Öreg Pék kávézónak és szendvicsbárnak is. Szeretik a régi sóskiflit, a pacsnit, a hagyományos kakaós csigát, de az újdonságokat is szívesen próbálják ki, mint a teljes kiőrlésű, áfonyalekváros croissant-t vagy akár a kornspitzet. Mindennap másik termékük akciós áron vehető meg, így bárki kipróbálhat addig ismeretlen ízeket.

G.R.

Öreg Pék, Weich Rezső
IV., Munkásotthon u. 18.