Szilveszteri finomságok

  •  
  •  
  •  

A szilveszteri vendégváráshoz előre elkészíthetünk süteményeket, illetve salátákat. A saláták felfrissítik a szervezetet, nem tartalmaznak glutént, cukrot, tejet. A vegetáriánusok is fogyaszthatják vega virslivel vagy tofuval. Lettner Annamária dietetikus tippjei.

Pudingos keksz
Hozzávalók:

25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg pudingpor (lehet 3 féle)
A margarint a cukrokkal kikeverjük, majd a szódabikarbónás liszttel összegyúrjuk. Utána beletesszük a pudingport. Amennyiben 3 féle pudingból készítjük, akkor 3 felé vesszük a tésztát, és egyenként keverjük bele a különféle pudingport. Kezünkkel kis golyókat formálunk és tenyerünkkel lelapítjuk, majd   sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük. Villával mintázzuk a tetejét. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ne legyen piros az alja!
Gesztenyés hókifli
Hozzávalók:

50 dkg liszt
35 dkg margarin
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
A cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk meleg helyen. A többi hozzávalót összemorzsoljuk, majd beletesszük a felfuttatott élesztőt. Összeállítjuk a tésztát és 1 órát pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk és karikákat szaggatunk. Megtöltjük töltelékkel, a széleket tejjel bekenjük és kiflit formálunk.
Töltelék: 40 dkg gesztenyemassza, 20 dkg meggybefőtt, 1 citrom reszelt héja. Összedolgozzuk és ezzel töltjük meg a kifliket. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük 170 fokon. A megsült hókifliket még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ínyenc káposztás céklasaláta
Hozzávalók:
1 fej vöröskáposzta lereszelve
0,5 kg cékla lereszelve
1 db lilahagyma lereszelve
6 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál balzsamecet
1 dl olívaolaj
Só, őrölt köménymag, bors
A hozzávalókat összekeverjük, hűtőben érleljük össze. Tálaláskor magokat szórhatunk rá.
Vegyes zöldségsaláta
Hozzávalók:

3 szál sárgarépa
1 db zeller
1 db karalábé
1 db lilahagyma
30 dkg sütőtök
2 evőkanál tökmag
1 dl tökmagolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 db citrom leve
1 csokor petrezselyem
Só, őrölt bors, koriander
A zöldségeket vékonyra gyaluljuk. Az olajat, balzsamecetet, citromlevet elkeverjük a fűszerekkel, aprított petrezselyemmel és a zöldségekkel összekeverjük. Tetejére tökmagot szórunk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat!
Egészséges Boldog Újévet!

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}