•  
  •  
  •  

A tepsiben készült ételeket nagyon változatosan, egyszerűen, és egészségesen tudjuk elkészíteni. Lettner Annamária dietetikus tippjei.

Paradicsomos rakott padlizsán
Hozzávalók:
1 db padlizsán
4 dl paradicsomszósz
2 evőkanál aprított olívabogyó
1 evőkanál búzakorpa
1 szál felkarikázott póréhagyma
1 csokor aprított bazsalikom
1 szál aprított rozmaring
Só, őrölt bors
20 dkg fetasajt
15 dkg reszelt füstölt sajt
5 evőkanál olíva olaj
A padlizsánt felszeleteljük 0,5 cm-es karikákra és besózzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük az olívabogyót, fűszereket, és a korpát. Felöntjük a paradicsomszósszal és összefőzzük. A padlizsánról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és grill lapon, vagy beolajozott serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát. Egy tepsit kiolajozunk, és beletesszük a padlizsánszeleteket. A feta sajtot kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk, és mindegyik padlizsánra rakunk egy szeletet. Ráöntjük a paradicsomos szószt, majd megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokon 25 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
Gombás rakott cukkini
Hozzávalók:
2db cukkini
40 dkg szeletelt grill gomba
1 csomag aprított újhagyma
5 evőkanál repceolaj
3 db felkarikázott sárga paprika
3 db szeletelt nagy paradicsom
10 dkg reszelt tofu
4 dl tejföl
1 kávéskanál fűszerpaprika
Só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió, majoránna
Egy tepsit kiolajozunk és a karikákra vágott cukkinit beletesszük, megsózzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, óvatosan ráhelyezzük a gombaszeleteket, paprikát, paradicsomot. Fűszerezzük az őrölt paprika kivételével. Átpároljuk az egészet, majd a cukkini tetejére rétegezzük. Amennyiben maradt cukkini, azt még a tetejére rakjuk. A tejfölt elkeverjük a paprikával, sóval, és a tofuval. Elterítjük a tepsiben. 180 fokon 25 – 30 percig sütjük.
Spenótos rakott burgonya
Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé
60 dkg héjában főtt burgonya felkarikázva
60 dkg bébi spenót
1 fej aprított hagyma
5 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál napraforgó olaj
5 dl zabtejszín
Só, őrölt bors, őrölt római kömény, őrölt koriander
A csirkehúst csíkokra vágjuk, és olajon a hagymával, és fűszerekkel megpirítjuk. Egy lábosban kevés olajon megpároljuk a spenótot a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd behabarjuk a tejszínnel.  Egy tepsit kiolajozunk, és beleteszünk egy sor burgonyát. Erre tesszük a hagymás csirkét. A spenót felét ráterítjük, majd a maradék burgonya következik. A tetejére spenót kerül. 180 fokon 30 percig sütjük.
Jó étvágyat!