Változatos köretek

  •  
  •  
  •  

A köreteket általában a feltétekhez és salátákhoz választjuk, azonban a változatos köretek is meghatározhatják a feltétet.

Bulgur sárgarépával:
Kétszeres mennyiségű vízzel pároljuk puhára. Kevés napraforgó olajat öntönk rá. Ízesíthetjük hagymával, gyömbérrel, petrezselyemmel, sárgarépa-karikával.

Kuszkusz zöldborsóval:

Forró vízzel leöntjük, hogy ellepje a kuszkuszt, és 10 perc alatt puha lesz. Keverjünk bele zöldborsót, kókuszolajat, fűszerezzük petrezselyemmel, őrölt szerecsendióval.

Köles cukkinivel:

Kétszeres mennyiségű vízzel pároljuk, kockára vágott cukkinivel. Ízesíthetjük őrölt római köménnyel, korianderrel, repceolajjal.

Quinoa padlizsánnal:

Olívaolajon aprított padlizsánt átpirítunk, majd rátesszük a quinoát. Két és félszeres mennyiségű vízzel felengedjük és puhára pároljuk. Ízesítsük bazsalikommal, őrölt borssal.

Basmati rizs vörös lencsével:

Két rész rizs, 1 rész vörös lencse keverékére háromszoros mennyiségű vizet öntünk, és szőlőmag olajjal puhára pároljuk. Ízesíthetjük rozmaringgal, póréhagymával.

Kamut zellerrel:

A kamutot vízbe áztatjuk előző este. Két és félszeres mennyiségű vízzel puhára pároljuk felkockázott zellerrel. Fűszerezzük zeller zöldjével, curryvel.

Tarhonya kukoricával:

A tarhonyát pálmaolajon lila hagymával átpirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízzel puhára pároljuk. Kukoricával, őrölt gyömbérrel, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.

Penne tészta céklával:

Olívaolajon átpirítjuk a reszelt céklát, hagymát, őrölt köménnyel, paradicsomlével megpároljuk. Hozzákeverjük a kifőzött durumtésztát.

Spagetti parajjal:

A parajt repceolajon megpároljuk, és a kifőtt tésztával összekeverjük. Reszelt sajttal, őrölt borssal, fokhagymával ízesítjük.

Lettner Annamária dietetikus