•  
  •  
  •  

Az Újpesti Napló és az ujpest.hu ezentúl finomságokkal is meglepi Kedves Olvasóit. Elsőként a húsvéti készülődés jegyében egy kedvelt tojás-receptet kínálunk.
Lehetőségünk csak receptek közlésére van, éppen ezért arra bíztatjuk Önöket, készítsék el az ételeket, és arról számoljanak be nekünk. Egyúttal arra kérjük olvasóinkat, hogy aki kedvet érez, és nem sajnálja a fáradságot,írja le, és küldjön nekünk saját receptet egy-egy fotóval igazolva a remekművek létrejöttét.

Hozzávalók:
•    8 db tojás
•    só, bors
•    majonéz
•    1 pár levél petrezselyem
•    1/2 fej hagyma
•    tejszín
•    curry
•    8 szelet gépsonka
Főzzük a tojásokat 12 percig. A lényeg az, hogy a sárgája kemény legyen. Ha megfőtt, szabadítsuk meg a héjjától és mossuk meg őket. A tojásokat hosszában kell kettévágni. A sárgáját szedjük egy külön kis tálba, melyben össze is tudjuk dolgozni az összetevőkkel. A fehérjéket mossuk meg és tegyük egy kis tálra.
A tojássárgájába tegyünk kevés tejszínt, 2 kk. curry port, sót, borsot, az apróra vágott petrezselyem leveleket és hagymát. Dolgozzuk össze alaposan és közben adagoljuk a majonézt is hozzá. Az állagának stabil krémnek kell lennie. Ügyeljünk, hogy ne legyen folyós! Ez azért kell, hogy a tojás töltésekor tudjuk a töltelék-masszát formálni. A masszát sózzuk ízlés szerint, de igazán akkor jó, ha édeskés az íze. Töltsük a fél tojásokba a masszát úgy, hogy félkör alakot alkosson. Szépen simítsuk el és villával tegyünk bele mintát. Tálaljunk 1 személynek 4 fél tojást 2 szelet sonkával. Jó étvágyat!

(forrás: etteremkritika.com)

A recepteket az Újpesti Sajtó Kft. Bp., 1043, Tavasz utca 4. címre vagy a szerkesztoseg@ujpestimedia.hu  email címre várjuk.