Különleges programnak adott otthont a Hungarikum Pont. A Budapesti Corvinus Egyetem pálinkamesteri képzésének egyik gasztronómiai szemináriumát tartották a Városháza pincéjében, március 20-án.
– Ennek a kurzusnak a célja megmutatni, hogy a pálinkának milyen fontos szerepe van a magyar gasztronómiában – meséli Krizl Edit a Brill Pálinkaház ügyvezetője. – Egy mesterszakács segítségével mutatjuk meg, hogy milyen ízek passzolnak leginkább össze. A legnagyobb kedvenc a libamájpástétom Irsai Olivér szőlőpárlattal, és a céklaleves málnapálinkával bolondítva.
A délelőtti, közös főzést háromállomásos játék követte. A hallgatóknak kizárólag az érzékszerveikre hagyatkozva kellett felismerni különböző, elszínezett párlatokat. Az igazi kuriózumnak számító ebédet és a rendhagyó egyetemi előadást kötetlen beszélgetés zárta.
D.V.