Húsvéti ajánlások

  •  
  •  
  •  

A húsvéti ételek ünnepi hangulatot adhatnak, a hétköznapoktól eltérő menüsorral. Lettner Annamária tippjei.

Kukoricaleves: Lila hagymát párolunk olívaolajon, ráteszünk mirelit kukoricát, egy felkarikázott sárgarépát. Kicsit átpirítjuk, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel.
Zelleres burgonyapüré: Sós vízben megfőzünk 2 rész burgonyát, 1 rész zellert. Leturmixoljuk, az állagát tej és vaj hozzáadásával szabályozzuk. Megsózzuk. 
Göngyölt sonkás pulykamell: Sós tejben 1 kanál mustárral, fokhagymával, borssal ízesített páclében pár óráig hagyjuk a pulykaszeleteket. A pulykaszeletekre vékony sonkaszeletet teszünk és felgöngyöljük. Sütőben pirosra sütjük, közben a páclével locsolhatjuk.
Padlizsános rizs: A felaprított padlizsánt hagymával olajon megpirítjuk, és a párolt rizshez keverjük. Bazsalikommal ízesítjük.
Pikáns gombás tokány: A felaprított húst hagymával, fokhagymával olajon átpirítjuk, majd szeletelt gombával puhára főzzük. Behabarjuk tejföllel és sóval, borssal, reszelt tormával ízesítjük.   
Diós sárgarépatorta: 4 db tojás, 40 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 10 dkg darált dió, 4 db reszelt sárgarépa hozzávalókat jól összekeverjük és tortaformában megsütjük. A kettévágott tortalapot és a tetejét pikáns lekvárral megkenjük. 
Narancskrémes mandulatorta: 6 db tojás, 6 evőkanál liszt, 6 vőkanál víz, 4 evőkanál szőlőmagolaj, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dkg őrölt mandula hozzávalókból piskótát sütünk. 4 narancs levét, 5 evőkanál cukorral kikeverjük. 1 cs. vaníliás pudingport felfőzünk 3 dl tejjel. 4 dl tejszínben1 cs. zselatinfixet feloldunk, a pudingba keverjük, majd a narancslét is hozzáadjuk. A kettészelt a piskótát megkenjük a krémmel, majd a tetejét is bevonjuk.  
Lettner Annamária