Néha nem árt valami könnyebbel csillapítani az éhségünket, hogy a gyomrunknak is legyen ideje feldolgozni az ünnepi menüket.
Kár lenne tagadni, az ünnepek általában nem a diétázásról szólnak. Ki is tudna ellenállni egy ropogós kacsasültnek, egy tál friss halászlének, vagy annak a rengeteg féle süteménynek, amit a család „sütifelelőse” az asztalra varázsolt?
Félreértés ne essék, nem akarunk lebeszélni senkit a remek ételekről, a következő tésztarecept viszont garantáltan finom, könnyű, laktató és egyszerűen elkészíthető, és alkalmat ad arra, hogy körülnézzünk a Centróban.
Félreértés ne essék, nem akarunk lebeszélni senkit a remek ételekről, a következő tésztarecept viszont garantáltan finom, könnyű, laktató és egyszerűen elkészíthető, és alkalmat ad arra, hogy körülnézzünk a Centróban.
Hozzávalók (2főre):
- 250g spagettitészta
- 4db paradicsom
- 200ml paradicsompüré
- 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- őrölt chili
- friss bazsalikom
- 3-5dkg parmezán
Elkészítés:
Öntsünk egy kevés olívaolajat a serpenyőbe, és dobjuk bele a vékonyra vágott fokhagymát. Ahogy kezd színe lenni, hozzáadhatjuk a kockára vágott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Lehetünk bátrabbak fűszerezés közben, mert a só és a bors rendkívül jól kihozza a paradicsom édeskés, friss ízét.
Lassú kavargatás közben várjuk meg még a zöldség összeesik, majd egy villa segítségével szedjük ki a serpenyőből a héját. Ezután hozzáönthetjük a paradicsompürét, és ha szükséges, egy kevés olívaolajjal hígíthatjuk a szószt. Közben a forrásban lévő vízbe beletesszük a spagettit, majd nagyjából 2-3 perc után leszűrjük és összeborítjuk a paradicsomos raguval.
Szórunk rá egy kevés tört chilit, majd tálalás után néhány levél bazsalikommal díszítjük, és egy kevés parmezánt reszelünk a tetejére.
Öntsünk egy kevés olívaolajat a serpenyőbe, és dobjuk bele a vékonyra vágott fokhagymát. Ahogy kezd színe lenni, hozzáadhatjuk a kockára vágott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Lehetünk bátrabbak fűszerezés közben, mert a só és a bors rendkívül jól kihozza a paradicsom édeskés, friss ízét.
Lassú kavargatás közben várjuk meg még a zöldség összeesik, majd egy villa segítségével szedjük ki a serpenyőből a héját. Ezután hozzáönthetjük a paradicsompürét, és ha szükséges, egy kevés olívaolajjal hígíthatjuk a szószt. Közben a forrásban lévő vízbe beletesszük a spagettit, majd nagyjából 2-3 perc után leszűrjük és összeborítjuk a paradicsomos raguval.
Szórunk rá egy kevés tört chilit, majd tálalás után néhány levél bazsalikommal díszítjük, és egy kevés parmezánt reszelünk a tetejére.