Az ünnep arról is szól, hogy a hétköznapoktól eltérő, igényesebb ételeket kínálunk.
Az ételeket is ünnepi köntösbe tehetjük:
– tejszínes krémlevesek
– színes zöldségek a köretekhez, pürének
– a köreteket padlizsán, vagy kaliforniai paprika üregébe tölthetjük
– a húsokat vékony cukkiniszeletbe burkolva sütjük, vagy panírozzuk
– panírmorzsába tehetünk szezámmagot, reszelt sajtot
– göngyölt vagy rakott húsokat készíthetünk
Göngyölt pulykamell: a hússzeleteket előző nap bepácoljuk tej, mustár, babérlevél, szegfűbors, gyömbér, só, koriandermag hozzávalókkal. Másnap a szeleteket vékonyra kiverjük, sózzuk, lapkasajtot teszünk rá. Erre apróra vágott aszalt szilvát teszünk, majd megint egy lapkasajtot. Végül 3 db, hosszában vékonyra szeletelt csemegeuborka kerül rá. Feltekerjük, és hústűvel vagy cérnával rögzítjük a göngyölt szeletet. Amikor minden szeletet felgöngyöltünk, egy kiolajozott tepsibe helyezzük, és a leszűrt páclével leöntjük. Pirosra sütjük.
Kókuszos, banános süti:
10 dkg kókuszolajat, 15 dkg nádcukrot, 2 db tojást elkeverünk. 3 db érett banánt villával összetörünk és hozzákeverjük. 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport beledolgozunk, végül 2 dl kókusztejszínt. Kiolajozott tepsibe tesszük, 180 fokon 40 percig sütjük. Tetejére mázat készítünk: 15 dkg kókuszolajat 15 dkg nádcukorral összeforralunk. Levesszük a tűzről és belekeverünk 1 dl kókusztejszínt. Hozzáadunk 25 dkg porcukrot, 3 evőkanál kókuszchipset. Jól elkeverjük, amíg az edény falától elválik. Amikor kihűlt a tészta és a máz, akkor a tészta tetejére kenjük a mázat. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.