Mit tegyünk az ünnepi asztalra? Tippek a levestől a főételen át a desszertig.
Duplatöltelékes pulykasült:
Egy nagy darab pulykacomb hosszabbik felébe késsel végig két lyukat szúrunk. Az egyikbe ceruzakolbászt, a másikba fonott, füstölt sajtszálat húzunk. 1 dl olívaolajban elkeverünk sót, őrölt borsot, szerecsendiót, gyömbért, fokhagymaport, 1 evőkanál mustárt. Ezzel bekenjük a tepsibe rakott pulykát. Kevés vizet öntünk alá, és lassú tűzön ropogósra sütjük.
Színes zöldségpüré:
1 db tisztított sütőtököt, 3 db sárgarépát, 3 db édesburgonyát, 1 db zellert kockákra vágunk, és sóval, margarinnal puhára pároljuk. Felöntjük 1 dl szójatejjel, 1 dl szójatejszínnel és turmixoljuk az egészet. Szükség szerint még tejjel hígíthatjuk.
Friss saláta:
1 db jégsalátát laskára vágunk, 1 db póréhagymát felkarikázunk, 1 -1 kaliforniai trikolor paprikát csíkokra vágunk. A tetejére félbevágott koktélparadicsomot teszünk. Öntet: 0,5 dl szőlőmagolaj, 1 db citrom leve, 0,5 dl balzsamecet, só, őrölt bors, 1 csomag vágott petrezselyem. Összekeverjük a salátát az öntettel.
Meggyes gesztenye pohárdesszert:
1 csomag gesztenyemasszát 0,5 dl kókusztejszínnel kikeverjük. Hozzávalók még:15 dkg kerek vajaskeksz, 20 dkg magozott meggybefőtt, befőttlé. Talpas pohár aljába kekszet teszünk, befőttlével meglocsoljuk. Gesztenyemassza kerül rá, majd meggy, utána keksz, meglocsoljuk meggylével, majd gesztenye, végül meggy. A tetejére tejszínhabot teszünk. Minden poharat így töltünk meg.