Az elmúlt években rengeteg gasztroblog, illetve magazin írt a tej jótékony hatásairól, ami igazolja miért is áldásos, ha minden vásárlás alkalmával a kosarunkba kerül. Ne feledkezzünk meg pozitív tulajdonságairól, vitamin- és ásványianyag-tartalmáról, a csontritkulás megelőzősében betöltött szerepéről. Az Újpesti Piacon, ha tejről van szó, nem is juthat eszünkbe más, mint Fuchs Imre, a Fuchs-Tej alapítója és világbajnok termékei.
Imrével először a cég alapításáról, illetve a szüleitől öröklött hagyományokról beszéltünk, melyből rengeteg érdekes tény kiderült. Szülei mindig is háztáji állattartással foglalkoztak, így Imre fiatal korától segítette munkájukat. Egy kicsiny családi vállalkozásból – kitartó munkával és akaraterővel – néhány éven belül egy nagyobb állomány alakult ki, mely lehetővé tette, hogy bővítsék kínálatukat. Az állományt Imre természetes takarmányozással látja el, és az állatok sokat tartózkodnak a szabadban. Tejükből készült termékei így lesznek a vásárló egészséges táplálkozását kiegészítő produktumok. A tehéntejtermelés és -feldolgozás mellett kecsketej-feldolgozás is kialakításra került a változatos termékpaletta érdekében.
Az Újpesti Piac és Vásárcsarnokban barátságos kiszolgálás, illetve sokéves tapasztalat várja a vásárlókat, egyvalami azonban biztos: aki egyszer a Fuchs-Tejnél vásárol, az garantáltan visszatérő vendég lesz.
Jöhet egy korty vitamin?
3+1 tény a tejről – ezért fogyasszuk minden nap
1. Egy deci tej = folyékony energia
– 1 dl tejben átlagosan 3,4 gramm fehérje, 1,5-3,6 gramm zsír, 5,3 gramm szénhidrát és 48-64 kalória (azaz 202-267 kJ) energia van.
2. A csontok őre
– A tejben és a belőle készült termékekben megtalálható vitaminok és ásványi anyagok nagyon fontos szerepet töltenek be egészségünkben, főként a csontok fejlődésében.
3. Fogyókúrában is partner
– A zsír eltávolításakor a zsírban oldódó vitaminok egy része a tejzsírban marad, viszont cserében a tej energiatartalma is jelentősen csökken, ami előnyös lehet például fogyókúra esetén.
+1. A rák ellen
– Ma már számos nemzetközi tudományos munka igazolta, hogy a gyermekkori helyes étkezési szokások – pl. a rendszeres tejfogyasztás – csökkentik felnőttkorban a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatát.