Prémium sörfőzde Újpesten

  •  
  •  
  •  

Bármilyen meglepő, ma már nem kell egészen Prágáig utaznunk a tökéletes, ízgazdag sörökért, sőt már a belvárosi kocsmákig sem kell villamosoznunk, elég ha ellátogatunk az újpesti FIRST Craft Beer sörfőzdébe, ahol napi 6000 liter sört készítenek. Emellett a gyárban található egy kocsmahelyiség is, ahol egy üvegfelületen keresztül át belátást nyerünk a gyártási folyamatba is.

A Kurucz testvérek 2010 óta azon dolgoznak, hogy saját szervezésű fesztiválokkal fórumot teremtsenek a minőségi magyar sörnek és ez által minél több emberrel megismertessék az ízgazdag és illatos sörök sokszínű világát. „Hét éve járjuk a világ vezető craft beer főzdéit és fesztiváljait, tanulunk a legjobbaktól, és missziónkká vált, hogy ezt a tudást arra használjuk fel, hogy a tökéletes minőségű, ízgazdag, illatos söröket elérhetővé tegyük a magyar fogyasztók számára” – mondta lapunknak Kurucz Dániel tulajdonos.

Dániel szerint a tökéletes, elsőosztályú sör csakis megalkuvás nélkül állítható elő! Egy craft beer sörfőzde a termékeit folyamatosan fejleszti, és a nagyüzemmel ellentétben nem a maximális profitszerzésre törekszik, hanem a tökéletességre, ami persze igaz az újpesti főzdére is. A legjobb berendezés és technológia – melyet a ZIP Technologies biztosít – azonban önmagában még nem elegendő a sikerhez. Egy sörfőzdében a sörök iránti szenvedély és alázat, valamint a szaktudás a legfontosabb. Ennek fényében válogatták össze a csapatot is, mely látogatásunk alkalmával rendkívüli profizmusukról tett tanúbizonyságot. Folyamatosan tanulnak és kutatnak, együttműködve a Szent István Egyetem Élelmiszeripari Karával


Kóstolj, nézz körbe, légy részese! A FIRST Craft Beer sörfőzde egy speciális látványfőzde, mely nem csak egy látogatható üzem, hanem Taproom is tartozik hozzá. A Taproom egy olyan kóstoló terem, mely közvetlenül a főzdében található. A Taproomból üvegablakon keresztül maga az üzem is látható. A sörfőzdében főzdetúrára is lehetőség nyílik, melyben még közelebb kerülhetünk a sörök és azok elkészítésének világához. A főzdetúra egy speciális edukációs program, melynek lényege, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a kompromisszummentes, kisüzemi sör készítésének alapanyagaival, a sörfőzési technológiával. A cégnél járva videófelvételt is készítettünk, amelyet Újpest-Káposztásmegyer hivatalos Facebook-oldalán lehet megtekinteni.