Pástétomok változatosan

  •  
  •  
  •  

Pástétomot szinte minden zöldség hozzáadásával készíthetünk, és zöldfűszerekkel ízesíthetjük.

A pástétomokat nyersen, vagy kigőzölve készítjük.

Zöldséges pástétomok nyersen:
Alapkrémet készítünk zabpehelyliszt, hidegen sajtolt szőlőmagolaj, víz, só, aprított napraforgómag, hozzávalókból. Keverhetünk bele tofut, túrót, sajtkrémet.

Lereszelünk sárgarépát, zellert, retket, uborkát, lilahagymát, majd aprított sárgarépazöld és zellerzöld kerül bele. Ízesítsük őrölt borssal, mustárral, reszelt citromhéjjal. A pástétom állagát liszttel és a vízzel szabályozzuk.

Készíthetjük reszelt cukkini, aprított kápiapaprika, paradicsom, bébispenót, fokhagyma összetevőkkel. Ízesítsük bazsalikommal, zeller zöldjével, petrezselyemmel, tahinivel.

Készülhet reszelt cékla, jégcsapretek, aprított fejes, és rukkolasaláta, újhagyma, zöldpaprika hozzávalókkal. Ízesítsük reszelt tormával, őröltkömény, gyömbér és szerecsendió fűszerekkel.

Főzött pástétomok:
Alapot készítünk tojás, tejföl, tej, zabpehelyliszt, szezámliszt, búzacsíra, sáfrány, só, őrölt bors anyagokból, úgy, hogy palacsintasűrűségű legyen a keverék. Ebbe keverjük a zöldségeket.

Reszelt tök, sárgarépa, aprított gomba, lilahagyma, amit aprított kaporral, petrezselyemmel, majorannával ízesítünk.

Reszelt karalábé, aprított kaliforniai paprika, paradicsom, új hagyma és zöldborsó keverékét friss korianderrel, zeller zölddel, petrezselyemmel ízesítjük. Reszelt édesburgonya, paszternák, fejes káposzta, aprított zöldbab, fokhagyma hozzávalókat aprított kaporral, petrezselyemmel, reszelt gyömbérrel ízesítünk.

A zöldségeket belekeverjük az alapba, sütőformákban kigőzöljük, majd reszelt sajttal tálaljuk.

Lettner Annamária