Nyári gyümölcsök

  •  
  •  
  •  

A nyári gyümölcsök segítenek a szervezetnek a vitaminok, az ásványi anyagok, a nyomelemek, és a fontos enzimek pótlásában.

Nagy előnyük az, hogy nyersen fogyaszthatók, ezáltal az értékes anyagok károsodás nélkül bejutnak a szervezetbe. Sok természetes vizet és oldott sókat tartalmaznak. A nyári melegben többet izzadunk, amivel sok ásványi anyag és folyadék távozik a bőrön és a tüdőn keresztül.

Ajánlatos reggel gyümölcsöt fogyasztani, mert ez nem terheli meg az emésztőrendszert, azonban sok enzimmel, vitaminnal, és ásványi anyagokkal tölti fel a szerveket az optimális működéshez.

Napozás után is fogyasszunk lédús gyümölcsöt!A napon ugyanúgy kiszárad a szervezetünk, mint a fű, ezen kívül fokozott izzadással védekezik a szervezet. Igyunk vizet napozás közben!

A nyári hónapokban legyen a desszert gyümölcs! A gyümölcssaláták változatosan elkészíthetők, sokféle színűek.

Vegyes gyümölcssaláta: Felkockázunk almát, körtét, kimagozunk cseresznyét, felaprítunk epret. Óvatosan összekeverjük.

Gyümölcsdesszert:Őszibarackot félbe vágunk, a magok helyére kimagozott fél meggyet teszünk, ebbe egy szem egres kerül.                                                            

Almát félbe vágunk, a magházat eltávolítjuk, az üregbe felezett, kimagozott sárgabarackot teszünk, a mag helyére epret teszünk.

Körtét félbe vágunk, magházat eltávolítjuk, kissé kikaparjuk. Az üreget ribizlivel töltjük meg.

Pohár desszert:Piros dinnyét leturmixolunk. Nagy, talpas poharakat negyedig töltjük ezzel, majd őszibarackszeletekkel terítjük be több sorban. Erre megint dinnyeturmix kerül. Sárgabarackot szeletelünk, és pár sort teszünk a dinnyére. Meggyszemekkel díszítjük.

Más gyümölcsöket is használhatunk ízlésünknek megfelelően.

A salátákba tehetünk gyümölcsszeleteket.

 Lettner Annamária