Nem panaszkodnak az emberek az SZTK-ban felállított ellenőrző pont miatt

  •  
  •  
  •  

Március 20-tól az újpesti SZTK bejáratánál ellenőrző pontot alakítottak ki, hogy csökkentsék a koronavírus terjedésének kockázatát. Az érkezőknek szakemberek tesznek fel néhány kérdést, illetve megmérik a testhőmérsékletüket is. Csak az léphet be az intézménybe, aki ezen a szűrőn átmegy.

 

 

– Ez egy kifejezetten sikeres intézkedés, ráadásul a betegek is pontosan megértették, hogy az ő javukat szolgálja, nincs felháborodás, nincs panaszkodás, mindenki kooperatív, együttműködőnyilatkozta az Újpesti Hírmondónak Ungár Klára.

Hozzátette: a kórházaknál már korábban felállították az előszűrési rendszert, de a rendelőintézetek között az újpesti volt az egyik első, ahol ezt megvalósították.

Az intézmény vezetője elmondta: mióta a rendszer működik, mindössze egy embert találtak, akinek magasabb volt testhőmérséklete, róla a kikérdezés során megtudták, hogy nemrég érkezett haza Olaszországból, de ebben a stádiumban még nem mutatható ki a vírus, ezért otthoni karanténba küldték.

A rendszert számos más rendelőintézet is átvette már, a IV. kerületiben pedig a járvány végéig fent fogják tartani. Ungár hangsúlyozta: az óvatosság különösen indokolt az SZTK-ban, hiszen ide fokozottan veszélyeztetet embereknek, például kismamáknak is rendszeresen be kell járniuk.

Sokan már eleve maszkkal érkeznek, ám, akinek nincs, és köhög, tüsszög, annak tudnak adni.

Ungár Klára a portálnak elmondta azt is: egyelőre nincs tudomásuk arról, hogy lenne koronavírussal fertőzött újpesti lakos.