Letartóztatták a ferencvárosi gyilkosság gyanúsítottjait

  •  
  •  
  •  

Egy szóváltás után szúrták le ismerősüket, az ügyészség szerint fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Letartóztatták azt a két férfit, akik halálra szúrták egy ismerősüket a héten Ferencvárosban, egy Telepy utcai társasház előtt – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Rab Ferenc tájékoztatása szerint a döntést arra figyelemmel hozta meg az illetékes bíróság, hogy mindkét gyanúsított esetében fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is. A döntés ugyanakkor nem jogerős, és a két gyanúsított élt is fellebbezési jogával.

A rendőrség még csütörtökön közölte, hogy elfogták a két gyanúsítottat. A gyilkosság úgy történt, hogy a 19 éves áldozat az utcán összeszólalkozott két ismerősével, és egy korábbi sérelmet kezdtek felemlegetni. A fiatal férfi ezután egy gumilövedékes pisztolyt vett elő, amellyel a vita hevében többször rálőtt haragosaira. Ezután menekülni kezdett, de a másik két férfi egy lépcsőházban utolérte, egyikük többször megszúrta, majd társával együtt összeverték. A 19 éves férfi életéért hosszan küzdöttek az orvosok, de már nem tudták megmenteni.

Az utcában ezután szabályos lincshangulat alakult ki, a meghalt férfi rokonai gyűltek össze vérbosszút követelve. Az áldozat anyja sokkos állapotba került.

, , , ,