•  
  •  
  •  

Akik SMS-t kaptak, most nem kapnak vakcinát, amíg újra nem hangolják a rendszert. Operatív törzs, péntek.

A tájékoztatót György István, az oltási munkacsoport vezetője indította. Rögtön meg is tudtuk, hogy a hétvégére tervezett oltási kampány elmarad, vagyis akik tegnap SMS-t kaptak, most nem kapnak oltóanyagot. Az érintettek hamarosan újabb SMS-t fognak kapni, amelyben elnézést kérnek, és ha minden igaz, nemsokára új időpontot és helyszínt is.

Ezután Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár következett, aki a jelenléti oktatás leállításáról, az online oktatásra való visszatérésről tájékoztatott. A tervek szerint az általános iskolákba a húsvéthétfő utáni kedden térhetnek majd vissza a diákok. A gyermekétkeztetés megoldható lesz elvitellel, és kiszállítással is.

“Sem az iskolában, sem az óvodában nem szervezünk ügyeletet, a mostani leállás egy célzott, nem több hónapra szóló, hanem rövid időszak”

– tette hozzá Maruzsa Zoltán.

Ezután Gál Kristóf, az ORFK szóvivője ismertette a rendőrségi adatokat. 200-nál is több emberrel szemben intézkedtek helytelen maszkviselés vagy annak hiánya miatt, a kijárási tilalmat pedig 436 ember sértette meg.

Müller Cecília azt mondta: exponenciálisan nő a regisztrált fertőzöttek száma, nemcsak hazánkban, hanem mindenhol máshol is rosszak az adatok. Arra kérte az embereket, hogy amennyire lehet, ne legyen kontaktus.

„Napról napra nő a mutációk száma, feljegyeztek már olyan variánst is, amely az oltással szemben is ellenálló. Ez ellen azonban folyamatosan harcolnak a vakcinagyártó cégek.”

– tette hozzá a tisztifőorvos.

Az oltásokat 432 ezer embernél már be is fejezték, és 432 száz év feletti oltott is van. Müller Cecília gratulált a háziorvosoknak az áldozatos munkáért, de arra kérte a lakosokat, hogy ne ücsörögjenek a várótermekben, a maszkviselésre pedig mindenki figyeljen oda minden helyszínen.

, , , ,