Két újpesti fejlesztésre is szavazhatunk a fővárosi közösségi költségvetésben

  •  
  •  
  •  

A Fővárosi Önkormányzat idén is meghirdette a közösségi költségvetés programot, melyben a budapesti lakosok dönthetnek róla, milyen fejlesztések megvalósítására fordítsanak egymilliárd forintot. A szavazás augusztus 21-én indult és október 7-ig tart, a 175 döntőbe jutott ötlet között két újpesti fejlesztés is szerepel.

Szavazatunkkal támogathatjuk, hogy két új gyalogátkelő létesüljön Újpest-központnál, a villamost keresztezve a forgalmas István úton, illetve a Sporttelep utca – Erdősor utca – Tungsram utca által határolt zöldterület minőségének javítására, dísznövények telepítésére és az ösvény rendbetételére is voksolhatunk. Előbbire 120 millió forint, utóbbira 70 millió forint keretösszeget szánna a Fővárosi Önkormányzat. Mindkét lehetséges fejlesztés a helyi nagy ötletek kategóriájában kapott helyet.

fotó: Budapest.hu

A programban 14 éves kortól szavazhatunk online az otlet.budapest.hu oldalon vagy személyesen a Fővárosi Polgármesteri Hivatal központi ügyfélszolgálatán, illetve minden kerületben egy-egy kijelölt Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár-fiókban (Újpesten a Király utcai könyvtárban). Kategóriánként három-három szavazatot adhatunk le. A két újpesti fejlesztési ötlet linkje a szavazáshoz itt és itt érhető el.

A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki, egyebek mellett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Zugligeti Libegőre és az Örkény Színház egy előadására szóló belépőjegyek is gazdára találnak.

ÚN

, , ,