Szeretik és használják a két új közterületi illemhelyet

  •  
  •  
  •  

Júniusban helyezték üzembe a Semsey Parkban és a Szilas Családi Parkban található új, modern közterületi illemhelyeket. Mindkét mellékhelyiség akadálymentes – így a mozgáskorlátozottak is használhatják őket – és teljesen automatikusan működik, beleértve az öntisztítást is. A lakossági visszajelzés minden tekintetben pozitív, az újpestiek nagyon örülnek, hogy a nyilvános illemhelyek megvalósításra kerültek és könnyen tudják használni őket.

Mindkét helyszín közkedvelt és frekventált, így teljes kapacitással működnek a WC-k. A jelképes 100 forintos használati díj sem okozott senkinél sem gondot; a lakók a visszajelzések szerint leginkább a bankkártyás fizetést részesítik előnyben és kifejezetten jónak tartják, hogy a fülkék érintésmentesek. Az önkormányzat több megkeresést kapott, hogy Újpest más részeire is szeretnének hasonló illemhelyeket.

“Az elmúlt hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogy a közterületi illemhelyek úgy funkcionálnak, ahogy kell. Az újpestiek rendeltetésszerűen használják, örülnek annak, hogy ígéretünket betartottuk, és megvalósult a két illemhely. A teljesen érintésmentes és automatikus illemhelyek műszakilag is jól működnek. A későbbiekben újabbakat is szeretnénk telepíteni, lakossági igényeket figyelembe véve.” – nyilatkozott dr. Trippon Norbert alpolgármester, megválasztott polgármester.

Mit gondolnak az újpestiek a fejlesztésről?

Sebestyén

Nagyszerű, hogy megépült ez a közterületi WC, már régóta vártunk rá, szükség van nyilvános illemhelyre a Semsey parkban. Folyamatosan ide járunk a kutyámmal, Gésával a helyi kutyafuttatóba, és láthatóan hatalmas a forgalma a nyilvános toalettnek. Én magam is használtam már, és minden esetben kártyával fizettem. Szép, rendezett, tiszta. A külalakja kívül-belül tökéletes: rendkívül tiszta és higiénikus, továbbá nagyon tetszik, hogy Újpest egyik szimbóluma, a levendula látható a helyiségen kívülről.

Tibor

Zseniális lett ez a nyilvános vécé, itt a helye. Nagy szükségünk volt már rá. Sokat sétálok a Semsey parkban, és számos önkormányzat megirigyelhetné ezt az új mellékhelyiséget. Ami nagyon tetszik, hogy rendkívül tiszta és szépen illeszkedik a park környezetéhez. Százassal működik, manapság semmi az a pénz. Én magam is kipróbáltam már, akkor egy százast dobtam be. Örülök, hogy itt van!

Stefánia

Minden nap itt vagyunk, és már nagyon kellett egy ilyen kulturált, normális illemhely. Rengeteg kutyás jön messziről a futtatóba, ráadásul a játszótér is nagyon népszerű. Forgalmas hely a Semsey park, a közelben van a posta és számos üzlet is. Látom, tapasztalom, hogy folyamatosan használják az új vécét. Az ára is teljesen oké, az külön tetszik, hogy készpénzzel és bankkártyával is igénybe vehető.

Vivien és Zoltán

Itt lakunk a közelben, és ide fogunk járni bölcsibe is, a kisfiammal, Zolikával. A nagyobbik gyerekemmel, a kislányommal is sokat járunk ide, nagyon szeretjük ezt a játszóteret. Örülök, hogy végre kialakították ezt a mosdót. Bár én még nem használtam, de már a léte is megnyugvás számomra: hogy lehetne használni, ha szüksége volna rá a családomnak.

ÚN

, , , ,