•  
  •  
  •  

Az Újpesti Városgondnokság munkatársai visszahelyezték a Szilas-patak partjára azt a Schönbrunn típusú padot, melyet korábban ismeretlen tettesek megrongáltak és kitéptek a helyéről.

A padot lakossági kéréseknek eleget téve, Czinke Sára önkormányzati képviselő közbenjárására, két év utánjárást követően – mivel a Fővárosi Csatornázási Művek engedélyére is szükség volt – helyezték ki a Jegenye utca vonalában a patak partjára, azonban alig egy hónapig szolgálhatta az újpestiek pihenését. Szeptemberben ismeretlenek megrongálták az ülőalkalmatosságot: a stabil rögzítés ellenére a beásott betontuskókkal együtt kifordították a padot a helyéről és a támla deszkáit eltörve csúnyán tönkretették azt.

Az érthetetlen vandalizmus közfelháborodást váltott ki, egyértelmű volt, hogy helyre kell hozni a megrongált padot. Az Újpesti Városgondnokság ismételten Czinke Sára képviselő közbenjárására október elején visszahelyezte a pihenőalkalmatosságot a patak partjára – reméljük ezúttal jóval hosszabb ideig marad a helyén és nem történik újfent a szeptemberihez hasonló incidens.

ÚN

fotó: Várai Mihály

fotó: Várai Mihály

, ,