Alaposság profi technikával

  •  
  •  
  •  

A napokban kezdődött és csaknem három hétig tart az iskolák teljes körű éves takarítása. A nehezen hozzáférhető helyeket alpintechnikával közelítik meg, és szó szerint mindent, még a tornatermi kosárpalánkokat is megtisztítják.

Az éves nagytakarítás a korábban önkormányzati, most állami fenntartású újpesti iskolákat érinti. A munkálatok az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban kezdődött augusztus 8-án, utána az egyébként szintén felújított Újpesti Szigeti József utcai Általános Iskola került sorra.

Tizenhét intézmény, hetvenötezer négyzetméternyi felület tisztul meg, ebből harminckilencezer négyzetméternyi ablakfelület. A nehezen megközelíthető helyeket alpintechnikával takarítják, és nincs olyan felület, ahova ne érnének el. Az alpintechnika mellett, a nehezen megközelíthető helyeket létráról vagy állványzatról tisztítják meg. Ottjártunkkor az Újpesti Szigeti József utcai Általános Iskola takarítását kezdték kívülről. A külső-belső munkálatok során sorra kerülnek a tantermek, a folyosók, a vizes blokkok, a tanári helyiségek és a tornaterem is, ahol a térelválasztókat és a kosárpalánkot is letisztítják. Emellett a függönyöket is leszedik, kimossák, majd visszahelyezik.

A munkálatok augusztus 8-án kezdődtek és három hétig tartanak.

Kép és szöveg: MOA