Az Újpest stadionja is átalakul

  •  
  •  
  •  

Elkészültek az első tervek a Szusza Ferenc Stadion fejlesztésével kapcsolatban, amelyek szerint az UTE és az Újpest FC által használt Megyeri úti sporttelep jelentős felújításon eshet át, a tervezett munkálatok legfontosabb elemei a fejépület és a székház befejezése, továbbá a szurkolókat kiszolgáló területek fejlesztése lehetnek. Sopronban is van fejlemény stadion-ügyben: bruttó 552 millió forintért szerzi meg legnagyobb arénáját a város.

A magyarországi stadionépítések és felújítások sora újabb két csapathoz ért el, más-más. formában.

Újpesten például már az első tervek is elkészültek az aréna, elsősorban a kiszolgáló-épületek rekonstrukciója kapcsán. Az ujpestfc.hu híre szerint kormányzati forrás felhasználásának segítségével az UTE és az Újpest FC által használt Megyeri úti sporttelep jelentős felújításon eshet át, amelynek legfontosabb elemei a több mint tíz éve kihasználatlanul álló fejépület, illetve a székház befejezése, továbbá a szurkolókat kiszolgáló területek fejlesztése lenne.

“Szurkolóink magasabb szintű kiszolgálása érdekében az előzetes tervek szerint a fejépületben többek között étterem, pub, ajándéküzlet, múzeum várja majd az Újpest-szimpatizánsokat, így reményeink szerint a hazai mérkőzések egész napos élménnyé válhatnak mindenki számára.

Célunk, hogy az Újpest- szurkolók minden találkozón igénybe vehessék a fejépület szolgáltatásait. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a vendégszurkolók az eddig megszokott „C” Lelátó helyett a Szusza Ferenc Stadion egy másik lelátórészéről nézhessék a mérkőzéseket, amelynek optimális kivitelezhetőségéről és hatásairól a vezető szervezett szurkolói csoportok mellett a rendőrséggel, az önkormányzattal, az MLSZ szakembereivel és az UTE vezetőivel is egyeztetések folynak” – írja a portál.

A klubhonlap hírek összeget egyelőre nem említett az átalakítást illetően, de a korábbi hírek szerint a 2014. évi költségvetésben, a stadionfejlesztésre előirányzott 12 milliárd 35 millió forintból 560 juthat a Szusza Ferenc Stadionra.

(csakfoci.hu)