Egy kettősgyilkosság története

  •  
  •  
  •  

Alább nem egy közepesen rossz krimi forgatókönyvének vázlata következik, hanem egy tizenkilenc évvel ezelőtti újpesti gyilkosság történetének lehetséges menete és az ismerhető tények az elkövető elfogásáról.

1996.04.15. Újpest
Egy huszonkét éves libanoni férfi, nevezzük B.-nek, áll egy újpesti családi ház előtt. Az ott lakókat jól ismeri. A ház tulajdonosa egy szír származású férfi, akinek boltjában dolgozott B., és most pontosan tudja, hogy egykori főnöke nincs otthon. De a főnök családja igen. A felesége, kisfia, kislánya. A szír férfi nem volt elégedett B. munkájával, ezért kirúgta őt a boltból. B. dühös, bosszúra készül, pénz is kell neki. Betör a szír házába. A kislány az emeleten furcsa zajokat hall, elbújik. B. a földszinten az édesanyát és a kisfiút találja. Megkeresi az ékszereket és a pénzt. Nem akar tanúkat hagyni. Egy konyhakéssel brutálisan meggyilkolja a nőt és a nyolc éves kisfiút…
A libanoni férfi a kettősgyilkosság és a rablás után eladja a zsákmányolt ékszereket, majd külföldre menekül. A hatóságok megtalálják az elkövető ujjlenyomatait. Azonosítják, de a nemzetközi elfogatóparancs ellenére sem tudják kézre keríteni. Az addig Charbel A. B. néven ismert személy nevet változtat és eltűnik. Az ügy lezáratlan marad.

2011.08.08. Libanon
Egy M. Boulos nevű férfi áruházi lopás elkövetésének gyanújával kerül a libanoni rendőrség látókörébe. A helyi hatóság ujjlenyomatot vesz tőle, nyilvántartásba veszi.

2014.február, Libanon/Budapest
A magyar nyomozóhatóság megkeresése alapján az ujjlenyomatból kiderül, hogy a lopás feltételezett elkövetője azonos a ’96-os újpesti rablógyilkosság gyanúsítottjával. Vagyis M. Boulos és Charbel A. B. ugyanaz a személy. A férfi ellen újabb elfogatóparancsot adnak ki.

2014.09.08. Svájc
A rendőrök a hazájától távol, Svájcban elfogják M. Boulost.

2015.02.08. Budapest
A hatóságok a most negyvenegy éves férfit Budapestre szállítják. Emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul ellene eljárás.