•  
  •  
  •  

Készíthetünk sós, vagy édes finom falatkákat színesen, változatosan. Lettner Annamária tippjei.

Tortillatekercs: A lapok mindkét oldalát serpenyőben aranysárgára sütjük. A tölteléket ízlésünknek megfelelően készíthetjük, padlizsán, cukkini, sütőtök, cékla, brokkoli alapanyagokból. A megpárolt alapanyagot leturmixoljuk, fűszerezzük, búzacsírával, zabpehelyliszttel sűrítjük, majonézzel, mustárral, szezámkrémmel, mascarponéval, tejföllel, tejszínnel ízesítjük ízlésünknek megfelelően. A lapokat megkenjük a krémmel, majd rászórunk apróra vágott újhagymát, retket, kápiapaprikát, jégsalátát, bébispenótot, reszelt sajtot kedvünk szerint. Feltekerjük, és szorosan egymás mellé helyezzük egy tepsibe. Hűtőben lehűtjük, majd felkarikázzuk a tekercset. Salátával kínáljuk.

Zöldséges falatkák: 5 db tojást felverünk, 1 evőkanál zabpehelylisztet, 1 evőkanál lenmaglisztet, 1 evőkanál tejfölt teszünk hozzá, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel ízesítjük. Belekeverünk franciasaláta alapot, mexikói köretet, vagy más aprított zöldséget, ajvárt, kurkumát, fűszerpaprikát, amit szeretünk. A kiolajozott muffinformákat félig töltjük a keverékkel, és reszelt sajtot szórunk rá. Sütőben 25 percig sütjük.

Zabpehelygolyók: 40 dkg zabpehelyliszt, 25 dkg kókuszzsír, 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 evőkanál karobpor keverékébe apróra vágott datolyát, csokidarabokat, mazsolát teszünk. Golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.

Gesztenyés golyók: 2 cs. gesztenyemasszát, 10 dkg kókuszzsírt, 2-2 evőkanál ribizlilekvárt, mandulalisztet, banánlisztet, 1 cs vaníliáscukrot jól eldolgozunk, és golyókat formálunk belőle. Mandulaforgácsba forgatjuk. Hűtőben tároljuk.