Hamarosan lomtalanítás

  •  
  •  
  •  

Újpesten május 31. és június 9. között lesz a lomtalanítás. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a legfontosabb információkról levélben tájékoztatja a lakosságot!

Az Önkormányzat arra kéri az újpestieket, hogy kizárólag a körzetük számára kijelölt napon tegyék ki a lomokat, ügyelve városunk tisztaságára! Minden évben tapasztaljuk, hogy az idő előtt kitett lomokat szanaszét hordja a szél. Nagyobb odafigyeléssel, a határidők betartásával ez megelőzhető.

MIT NE RAKJUNK KI?
A háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot, ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot, építési törmeléket, autógumit, autóroncsot, zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű) ne készítsenek ki, mert nem szállítják el.

VESZÉLYES HULLADÉK BEGYŰJTÉSE KIZÁRÓLAG A KIJELÖLT NAPOKON:
Az Önkormányzat felhívja az újpestiek figyelmét arra, hogy veszélyes hulladékok átvételére az FKF minden körzetben ideiglenes gyűjtőpontot üzemeltet. Veszélyes hulladékot csak és kizárólag a kijelölt napokon szabad kitenni.

A kijelölt napok és helyek
itt tekinthetőek meg.

A gyűjtőpontokon leadható veszélyes hulladék:
– sütőolaj és göngyölegei
– festékmaradék és göngyölegei
– olajos műanyag flakon
– oldószerek
– hígítók
– növényvédőszerek
– akkumulátor
– szárazelemek
– elektromos és elektronikai hulladék
– gumiabroncs
– szórópalack
– fénycső
– gyógyszerhulladék

A lomok kihelyezésének módja
A lomokat a lakóház előtti, az FKF járműveivel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki, ne az úttestre tegyék, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak. Az FKF a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását. Az ingatlan előtti járdaszakasz takarítása az ingatlan tulajdonosának, illetve üzemeltetőjének kötelessége.

További részletek az FKF honlapján: ww.fkf.hu