Húsvétkor kipróbálhatunk egyszerű, változatos süteményeket. Lettner Annamária tippjei.
Csokis keksztorta: 0,5 evőkanál vajjal a kerek tortaformát kikenjük. 25 dkg vajas kekszet nylon zacskóban nyújtófával apró darabokra törünk. 4 evőkanál puha vajat kikeverünk 0,5 bögre porcukorral, hozzákeverünk 12 dkg olvasztott étcsokit és 1 felvert tojást, majd beletesszük a kekszmorzsát. Beleforgatunk 5 dkg aprított mogyorót, 5 dkg aprított aszalt gyümölcsöt. Beletesszük a tortaformába, majd 3 órára a hűtőbe kerül. 25 dkg étcsokit gőz felett felolvasztunk. A kihűlt tortát fejjel lefelé kiborítjuk egy tálra, és a tetejére simítjuk az olvasztott csokit. Tálalásig a hűtőben tartjuk.
Körtés pite: 1,5 kg körtét lereszelünk, 1 kávéskanál fahéjjal, 1 citrom reszelt héjával elkeverjük. 25 dkg (1 bögre) lisztet, 25 dkg darát, 25 dkg cukrot összekeverünk. Kivajazunk egy tepsit, majd 1 bögre lisztes keveréket egyenletesen rászórunk. Erre a fele reszelt körtét tesszük, majd megint 1 bögre lisztes keverék kerül rá. Következik a második körte töltelék, végül az utolsó lisztes keveréket ráhintjük. A tetejére 20 dkg margarint darabolunk. 180 fokon 40 percig sütjük. Készíthetjük almával is.