Évről-évre egyre jobban felkapott hely lesz a Népsziget. Hallottam már a „legkirályabb hely”, az „új Római-part”, és a „legjobb nyári találkozóhely” titulust. Ha körbejárjuk a szigetet, a csodás Duna-parti panoráma az első, ami magával ragadja az embert. Talán épp ez az oka, amiért sorra nyitnak meg a vendéglátóegységek. Járjuk őket körbe!
A vasúti hídon haladva az első állomás a Vasmacska Söröző, amely sokáig a sziget ezen részének egyetlen vendéglátóhelye volt. 2000-ben nyitott meg, és rövid idő alatt hírnevet szerzett magának, mint a „város egyik legjobb hekklelőhelye”. Ellátogattunk mi is, hogy megtudjuk, mennyire helytálló ez a kijelentés. Nem okozott csalódást! Családias hangulatú hely, kedves kiszolgálás, finom, ropogós, jól átsütött hekk, friss kenyérrel és almapaprikával. Megérdemli a figyelmet és a hírnevet.
Parti panoráma a „Kabinból”
A név kötelez – szokták mondani. A híd tövében fellelhető Kabin volt az első újhullámos bázis, ami 2017-ben nyitott meg. És ez az a hely, ahol tényleg kétszemélyes napozó kabinokból csodálhatjuk a Dunát. Aki ide betér, nem távozik se éhesen, se szomjasan, se elégedetlenül. A fiatalos csapat minden tekintetben azon dolgozik, hogy vendégeinek maradandó élményt nyújtson. A Kabinban minőségi First Craft Beer & Co. kézműves söröket, hűsítő limonádét vagy pezsdítő fröccsöt kortyolgathatunk, miközben gyönyörködünk a csodás látképben. Ha pedig megéhezünk, a hamburgeren és a nachoson túl érdemes megkóstolni a mártogatós tálat.
Mintha a tengerparton lennénk…
Közvetlenül a Kabin mellett található a Wasser. Itt ugyancsak a hekk a sztártermék, de ha kicsit nehezebb ételre vágyunk egy kiadós biciklitúra után, a menüben megtaláljuk a pulled porkot és a kolbászos lecsót. Ha elkap minket a kajakóma, csak helyezzük magunkat kényelembe a parton fekvő nyugágyak és babzsákok egyikében egy pohár hideg sörrel a kezünkben.
Igazi retro büfé
Piros-kockás abrosz, színes égősorok, zöldre mázolt fakerítés. Igazi retróslágerek fogadják a vendégeket a déli csücsök felé eső Sziget büfében, ami 1977 óra működik. Természetesen a hekket itt is ipari mennyiségben sütik, de amint betérünk, megcsap minket a sült kolbász jellegzetes illata, és akár egy jó harcsapaprikást is ehetünk túrós csuszával. Igazi nosztalgiaélmény várja azokat, akik a Sziget büfét keresik fel.