Jos Daerden: „Szervezettebb játékra lesz szükség a DVTK ellen”

  •  
  •  
  •  

Jos Daerden a múlt héten a győzelem ellenére sem volt elégedett játékosai teljesítményével, de abban bízik, hogy a diósgyőriek ellen már nem lesz probléma az együttes szervezettségével a pályán.

„A Siófok ellen az első félidőben nem volt megfelelő a csapat szervezettsége, főleg akkor, amikor az ellenfél támadott. Ebből következett, hogy nem szereztünk elég labdát, márpedig anélkül ugye nehéz támadást építeni… A héten, főleg pénteken és az utolsó edzésen leginkább tehát arra fókuszáltunk, hogy a múlt heti hibák ne ismétlődjenek meg, emellett pedig külön gyakoroltuk a befejezéseket is. Nem volt könnyű az Eger és a Siófok elleni hazai bajnoki sem, de a DVTK ellen nehezebb mérkőzésre számítok. Ezért is kell nagyon koncentráltan és szervezetten játszanunk, fontos, hogy hogyan tudunk majd védekezésből támadásra „váltani”, hiszen akár egy-egy kontra is eldöntheti a három pont sorsát.”
Vezetőedzőnk az utolsó, szombati edzést követően röviden kitért az ellenfelünk helyzetére is.
„A Honvéd ellen egy olyan csapatot láttam, amely nem bízik igazán magában, ettől függetlenül 1-0 után meglepett, hogy diósgyőri részről négygólos vereség lett a találkozó vége. Az edzőváltás nyilván az elmúlt hetek eredményeinek szólt, de a DVTK például az első fordulóban ellenünk is bizonyította, hogy erős gárda, inkább abból kell kiindulnunk. Készültünk az elmúlt mérkőzések felvételeiből, de lehet, hogy most egy egészen más szerkezettel állnak majd fel, esetleg új játékosok kerülnek be a kezdőbe, ezeket megfelelő módon le kell reagálnunk a pályán. Két bajnoki forduló van még hátra az évből, dolgoznunk kell tovább, hogy minél több pontot szerezzünk a téli szünet előtt. Naim Aarab már a csapattal készült a héten, de vasárnap ő még az NB II-ben lép majd pályára a Mezőkövesd ellen.”

Forrás: ujpestfc.hu