A nyári gyümölcsök segítenek a szervezetnek a vitaminok, az ásványi anyagok, a nyomelemek, és a fontos enzimek pótlásában.
Nagy előnyük az, hogy nyersen fogyaszthatók, ezáltal az értékes anyagok károsodás nélkül bejutnak a szervezetbe. Sok természetes vizet és oldott sókat tartalmaznak. A nyári melegben többet izzadunk, amivel sok ásványi anyag és folyadék távozik a bőrön és a tüdőn keresztül.
Ajánlatos reggel gyümölcsöt fogyasztani, mert ez nem terheli meg az emésztőrendszert, azonban sok enzimmel, vitaminnal, és ásványi anyagokkal tölti fel a szerveket az optimális működéshez.
Napozás után is fogyasszunk lédús gyümölcsöt!A napon ugyanúgy kiszárad a szervezetünk, mint a fű, ezen kívül fokozott izzadással védekezik a szervezet. Igyunk vizet napozás közben!
A nyári hónapokban legyen a desszert gyümölcs! A gyümölcssaláták változatosan elkészíthetők, sokféle színűek.
Vegyes gyümölcssaláta: Felkockázunk almát, körtét, kimagozunk cseresznyét, felaprítunk epret. Óvatosan összekeverjük.
Gyümölcsdesszert:Őszibarackot félbe vágunk, a magok helyére kimagozott fél meggyet teszünk, ebbe egy szem egres kerül.
Almát félbe vágunk, a magházat eltávolítjuk, az üregbe felezett, kimagozott sárgabarackot teszünk, a mag helyére epret teszünk.
Körtét félbe vágunk, magházat eltávolítjuk, kissé kikaparjuk. Az üreget ribizlivel töltjük meg.
Pohár desszert:Piros dinnyét leturmixolunk. Nagy, talpas poharakat negyedig töltjük ezzel, majd őszibarackszeletekkel terítjük be több sorban. Erre megint dinnyeturmix kerül. Sárgabarackot szeletelünk, és pár sort teszünk a dinnyére. Meggyszemekkel díszítjük.
Más gyümölcsöket is használhatunk ízlésünknek megfelelően.
A salátákba tehetünk gyümölcsszeleteket.
Lettner Annamária