Az újpesti Vasrózsa utcában található Kami Kisvendéglője házias és csúcsminőségű ételeket kínál a vendégeknek. A Dining Guide és a Magyar Konyha 2019 óta minden évben Magyarország legjobb kisvendéglőjének választotta, valamint a Dining Guide a 61. helyre sorolta a TOP 100 magyar étterem között. A konyhafőnök, Fülepi Kálmán kiemelkedően ízletes ételekkel vár mindenkit.
Uborkaleves
- 2 kg kígyóuborka
- só, bors
- 2 db lime
- 1 db citrom
- fokhagyma gerezdek csíra nélkül (tetszés szerint)
- 4 cl fehérborecet
- 2 nagy marék friss kapor
- 2 liter joghurt
- 1 mokkáskanál fermentált
- kukoricakeményítő (Gelespassa)
- 40 dkg görögdinnye
- 2 db zöldalma
- 10 dkg shizo levél
Elkészítés
Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, turmixgépbe tesszük, hozzátesszük a sót, borsot, limelevet, citromlevet, kaprot, fokhagymát és a többi hozzávalót a dinnye, zöldalma és a shizo levél kivételével.
Alaposan összeturmixoljuk, spiccszűrőn átpasszírozzuk. Legalább 12 órán át hűtjük tálalásig.
Tálaláshoz apró kockákra vágjuk a kimagozott dinnyét, a zöldalmát és felmetéljük a shizo leveleket.
Tálalás
Tálalás előtt újraturmixoljuk az uborkalevest. Tányérra tesszük a dinnye és a zöldalma kockákat, elhelyezzük rajta a shizo leveleket, majd ráöntjük az uborkalevest.