•  
  •  
  •  

Az újpesti Vasrózsa utcában található Kami Kisvendéglője házias és csúcsminőségű ételeket kínál a vendégeknek. A Dining Guide és a Magyar Konyha 2019 óta minden évben Magyarország legjobb kisvendéglőjének választotta, valamint a Dining Guide a 61. helyre sorolta a TOP 100 magyar étterem között. A konyhafőnök, Fülepi Kálmán kiemelkedően ízletes ételekkel vár mindenkit.

Uborkaleves

  • 2 kg kígyóuborka
  • só, bors
  • 2 db lime
  • 1 db citrom
  • fokhagyma gerezdek csíra nélkül (tetszés szerint)
  • 4 cl fehérborecet
  • 2 nagy marék friss kapor
  • 2 liter joghurt
  • 1 mokkáskanál fermentált
  • kukoricakeményítő (Gelespassa)
  • 40 dkg görögdinnye
  • 2 db zöldalma
  • 10 dkg shizo levél

Elkészítés
Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, turmixgépbe tesszük, hozzátesszük a sót, borsot, limelevet, citromlevet, kaprot, fokhagymát és a többi hozzávalót a dinnye, zöldalma és a shizo levél kivételével.
Alaposan össze­tur­mixol­juk, spiccszűrőn átpasszírozzuk. Legalább 12 órán át hűtjük tálalásig.
Tálaláshoz apró kockákra vágjuk a kimagozott dinnyét, a zöldalmát és felmetéljük a shizo leveleket.

Tálalás
Tálalás előtt újraturmixoljuk az uborkalevest. Tányérra tesszük a dinnye és a zöldalma kockákat, elhelyezzük rajta a shizo leveleket, majd ráöntjük az uborkalevest.