Korábban, ha valaki hazánk legjobb borait szerette volna végigkóstolni, bizony sokat kellett hozzá utaznia és tapasztalnia, hiszen a pincészetek sokszor egymástól több száz kilométerre találhatóak. Azonban szeptember 29-én mindez megváltozik!
Kérdezz, kóstolj és tapasztalj! Itt az ideje, hogy megismerd a hazai borvilág kiemelkedő és meghatározó alakjait! Kérdezz a legjobbaktól, kóstold a legnemesebbet és tapasztald meg a gyümölcsöző ízeket!
Ruppert Borház Villány 
Ruppert Ákosék hitvallása a borászatról, hogy természetes ízvilágú, harmonikus, hibátlan borokat készítsenek, melyekben kinyílik a szőlő íze, egyensúlyba kerülnek a finom aromák, és az illatok mosolyt csalnak az ember arcára. 
Németh János Szekszárd 
A Németh családi borászat sok generációra visszatekintő tradícióval bír, ugyanakkor a fiatal, dinamikusan fejlődő szekszárdi pincék közé tartozik. Elsősorban vörösboros pincészet, a kadarkától a bikavérig, a kékfrankostól a világfajtákig készül bor, de hagyományos szekszárdi sillert is töltenek palackba.  
Pannonhalma Apátsági Pincészet 
A szabadság kínálta lehetőséggel élve, múltat és jövőt egybe vetve bátran léptek előre, hittel ismét jövőt építettek, valamint sokak jóakaratával és segítségével új életre keltették évezredes, a kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúrát.   
Recas Pincészet Erdély 
Az Erdélyben található Recas (Rékás) a történelmi Magyarország egyik jelentős borvidéke volt. Már a római korban műveltek itt szőlőt. Egy későbbi korból, 1447-ből származó írásos dokumentum szerint ekkor adta el Magyari János és felesége 32 arany forintért a szőlőbirtokukat a temesvári bánnak. A XVIII. században a betelepülő szász borászok fejlesztették tovább a szőlő- és borkultúrát.  
Böjt Borászat Eger 
A Böjt Borászat elsődleges célja, hogy folyamatosan fejlődjenek, hisz a természeti változásokkal, a piaci trendekkel együtt az ő szaktudásuknak is bővülnie kell. Folyamatosan fejlesztenek, hogy minél többet adhassanak át abból, amit Ostoroson megtapasztaltak és megszerettek.  
Anonym Pince Etyek 
A pince új Etyeken, de frissek, ahogy a boraik is. Jó párosításnak tűnik megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot, és amit a család apraja-nagyja hozzátesz, fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. 
Fekete Borpince Szekszárd 
Továbbra is céljuk a folyamatosan és egyenletesen jó minőségű, a szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, bársonyos és tüzes borok természetes és környezetbarát módon történő előállítása. 
Pálffy Szőlőbirtok Köveskál 
Szőlészetük és pincészetük évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Célkitűzésük, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak. 
Csetvei Pince Mór 
Első boruk a 2010-es Napholdcsillag (Chardonnay Szürkebarát Ezerjó házasítás). A Csetvei Pincészetet 2011-ben alapították a gyönyörű Móri Borvidéken. A legfőbb vágyuk, hogy nagyon sok szép, mosolygós, szerethető bort készítsenek Nektek! 
A BOR / the WINE 
A minőséget gondos előválogatásuk garantálja! Sok kisebb pincészet borát is kínálják. Limitált különlegességeket, minőségi italokat egyaránt.
További információk a rendezvény hivatalos Facebook eseményénél!
 
																	