A strandételek mindenkiben nosztalgiát keltenek. Tisztán emlékszem, mikor életem első főtt kukoricáját nagymamám konyhájában, szalmakalapban majszoltam el. Bizony, ezekre az ételekre is igaz: a házi sokkal finomabb. Kedvenc lángosunkat vagy palacsintánkat otthon is könnyen elkészíthetjük.
A főtt kukorica szintén egy kihagyhatatlan nyári csemege. Hogy valóban ízletes legyen, válasszunk igazán zsenge csöveket, amiket 10 percnél tovább ne főzzünk. Egy tipp: a kukoricának különlegesebb lesz az íze, ha a főzővízbe tejet vagy vajat teszünk.
A palacsintát gondolom senkinek sem kell bemutatnom. Biztos nem csak velem történt már olyan, hogy este megkívántam a jó lekváros, kakaós palacsintát, és nekiálltam lekeverni a tésztát. Igaz, a sütése okozhat némi fejfájást, de ha ismerjük az arányokat és ügyesek vagyunk, nem foghat ki rajtunk.
A gofri szinte minden strandbüfé kínálatában megtalálható. Nagyon hasonlít a palacsintára, csak a tésztájába vajat és sütőport kell tenni, és nem olyan macerás megsütni. Az igazi gofri akkor jó, ha a tésztája roppanós, mégis könnyű. Sokféle változata létezik: lekváros, tejszínhabos, krémes, fagylaltos. Az én személyes kedvencem a málnalekváros-mogyorókrémes.