Újpesten kezdenek új életet

  •  
  •  
  •  

Lassan már másfél éve, hogy a Cseppkő Utcai Gyermekotthonban rádőlt egy szekrény a három éves Dominikra. A kisfiú két napig küzdött az életéért, de szervezete végül feladta a harcot. A gyermeket és két testvérét a család annak idején azért adta otthonba, mert elveszítették lakásukat, és biztonságban akarták őket tudni. Most, hosszú várakozás után, az újpesti önkormányzat jóvoltából, végre lakáshoz jutottak Hunkáék.

– A lakásban tisztasági festést csináltunk, és ami nagyon fontos volt, hogy a víz és a villany a helyére kerüljön. Úgyhogy most örülünk, hogy be tudtunk költözni, nem kell albérletet fizetnünk ebben a hónapban – meséli Hunka Zsolt, az édesapa.

A családnak rendkívül nagy segítséget és biztonságot jelent az önkormányzati lakás, amelyre 12 évet vártak. Külön öröm az édesapa számára, hogy Újpesten jutottak otthonhoz, ő ugyanis helybéli születésű. A közel másfél évvel ezelőtti tragédia után Dominik testvérét, Petyát, az apa már másnap kihozta az otthonból, de a szülői felügyeleti jogot hivatalosan csak egy évvel később kaphatta meg. A harmadik gyermeket, Vivient, mivel vér szerint nem az ő lánya, nem tudta magához venni. A kislány édesanyja pedig nincs olyan körülmények között, hogy ezt megtehetné.
Így a lakás most négy személyre formálódik: Zsolt és Petya mellett Zsolt élettársa, és annak lánya költözhet Újpestre.

A balesettel kapcsolatban egyébként a pereskedés még nem zárult le, a büntetőjogi perben sem született még döntés.

(antosa)