Újpesti gyerekeké lett a gyepszőnyeg

  •  
  •  
  •  

Négy újpesti óvoda és bölcsőde kapta meg a Szusza Ferenc Stadion lecserélt gyepszőnyegét, amely hétköznapi használatra tökéletesen alkalmas maradt. Az élőfüvet az Újpest FC ajánlotta fel, amelyet az önkormányzat köszönettel fogadott és már telepített is.

 A Megyeri úti pálya korábbi talaja már több szezont is “megért”, ezért cseréje aktuálissá vált, a gyepszőnyeg hétköznapi felhasználásra azonban továbbra is alkalmas maradt. Az Újpest FC ezért úgy döntött, hogy a gyepszőnyeget az újpesti gyerekeknek ajándékozza. A kezdeményezéshez csatlakozott Újpest Önkormányzata is. Az Újpesti Városgondnokság munkatársai az elmúlt héten négy intézményben (Labdarúgó Utcai Bölcsőde, Leiningen Utcai Bölcsőde, Királykerti Óvoda, Aradi Utcai Óvoda) már el is végezték a füvesítést.

Wintermantel Zsolt szerint a gyepszőnyeg nem csupán a kulturált sportolási lehetőségeket biztosítja, hanem vele egyúttal a környezet szépítéséhez, tisztaságához is hozzájárulhat az önkormányzat. A történet érdekessége, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa nem a klub pénzét költötte a felújításra, hanem saját zsebből fi nanszírozta a mintegy 20 milliós tételt.

M. Orbán András


Dr. Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója elmondta, nem kellett sokat gondolkodniuk azon, kinek adhatnák oda a felszedett gyepszőnyeget. – A játékosok iskolalátogatásaival, és a tizennégy éven aluliak számára biztosított ingyenes belépéssel eddig is igyekeztünk a fiatalokat közelebb hozni a klubhoz, azonban most a kisebb gyerekeknek akartunk kedvezni – tette hozzá. – Egy átlagos méretű futballpályát csaknem hatezer négyzetméter gyep borít, mi most több mint kétezer négyzetméternyi használható zöldet szedtünk fel és telepítettünk az újpesti intézményekbe. Gyorsan kellett cselekednünk, hiszen élőfűről van szó – mondta Fejér János, az Újpesti Városgondnokság zöldterületi üzletágvezetője. – Nagyon örültünk a felajánlásnak, a teljes hátsó kertet, ami egy ideje már elég kopár volt, befüvesítettük. A gyepet két hétig naponta kell locsolni, ezután is igyekszünk jó gazdái lenni – mesélte Tóth Miklós Lajosné, a Leiningen Utcai Bölcsőde vezetője.

Fotó: Ádám Tamás