Disznótorossal intett búcsút a télnek a piacfelügyelőség.
Az újpesti Piac és vásárcsarnok disznótorossal búcsúztatta a telet február 12-én, szombaton. A piacfelügyelőség ezúttal is kitett magáért, fél tucat őstermelő és hurkát forgalmazó tőkehús árus portékájából 35 kilogramm véres és májas hurkát sütöttek.
A jó hurka receptjét hétpecsétes titokként őrzi minden böllér, tájegységenként eltérőek az ízek és a hozzávalók. Hogy milyen volt az újpesti hurka? Illatos és gusztusos, csábító. Sváb- és magyar-, azaz rizses hurka egyaránt volt a kínáló tálon. Igazi meglepetés volt a kenyérre kent töpörtyűkrém, amelynek megszereztük a hozzávalóit: végy 5 kilogramm tepertőt, 40 tojást 2 kilogramm hagymát! Igaz, ez már nagycsaládi mennyiség. A piacsoron elfogyott minden, az utolsó morzsáig.
Jó hírünk, hogy a Piac ebben az évben is folytatja az évszakokhoz, jeles napokhoz fűződő, hagyományteremtő programjait. A hurkafesztivált március 5-én, szombaton fánkfesztivál követi. A régi, hagyományos szalagos fánk mellett csöröge- és túró fánk is készül.
B. K