100 milliós beruházás

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC Kft. közvetlenül a Szusza Ferenc Stadionban mintegy bruttó 100 millió forintos beruházást hajthat végre, miután a Magyar Labdarúgó-szövetség elfogadta a klub társasági adó-támogatások igénybevételére készített sportfejlesztési program szakmai tartalmát és annak költségvetését is. Az Újpest FC-hez már meg is érkezett az MLSZ határozata.

Mint ismeretes: az Országgyűlés 2011. júliusában szavazta meg a sport támogatásával kapcsolatos jogszabályokat, amelyek több más törvény módosítását is szükségessé tettek. Ez alapján a társasági adó (TAO) hatálya alá tartozó társaságok, vállalkozások adójuk legfeljebb 70 százalékig terjedő mértékben támogathatják az úgynevezett „látvány-csapatsportokat”, köztük a labdarúgást, így természetesen az Újpest FC-t, illetve az UTE labdarúgó-szakosztályát is.

Mivel az utánpótlás-képzés az UTE keretein belül zajlik – azaz egyesületi felügyelet alatt –, így az Újpest FC Kft. a Szusza Ferenc Stadion biztonságtechnikai berendezéseinek, eszközeinek felújítására, fejlesztésére fordíthatja a támogatásokat. A beruházáshoz 30 százalék önrész szükséges.