106 millió forintból

  •  
  •  
  •  

A távhő számla csökkentését célzó ÖKO – programhoz újabb 736 újpesti család csatlakozott, így több, mint 6000-re emelkedett a programban résztvevő családok száma. Dr. Trippon Norbert alpolgármester javaslatára a Képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az újonnan csatlakozó családok számára 15 millió forintot különít el, így 106 millió forintra nőtt az önkormányzati támogatás.

A program keretében a fűtés szabályozására alkalmas eszközök beszerelésének támogatására lehet pályázni. A pályázaton nyertes családok ennek valamint a program keretében biztosított 10%-os alapdíjcsökkentésnek köszönhetően olcsóbb fűtéshez jutnak.
 Az ÖKO – program helyi szintű kiírásával az önkormányzat azt vállalta, hogy kiegészítve a lakóközösségek pénzét segíti a pályázatukat, így kevesebb önrész is elég ahhoz, hogy pályázhassanak az állami támogatásra. Így a költségek felét az állam a másik felét pedig a lakók és az önkormányzat állja közösen.
Eddig 50 társasház csatlakozott a programhoz, ami több, mint 6000 újpesti családot jelent. Támogatásukra 106 millió forintot különítettek el. A nyertes társasházakból már vannak olyan lakóközösségek, akiknek a pályázatára rábólintott az illetékes Minisztérium, sőt olyanok is ahol már a beruházás is befejeződött.