120 éves az újpesti zeneiskola

  •  
  •  
  •  

Négy napos rendezvénysorozattal, koncertekkel ünnepli fennállásának 120. évfordulóját az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola, amely szeretettel várja az újpestieket. (A részvételi szándékot a termek befogadóképessége miatt a 369-44-85-ös telefonszámon kérik jelezni).

Május 11-én, szerdán a zeneiskola jazz tagozatának koncertjével indul a programsorozat, amelynek helyszíne az intézmény nagyterme. Másnap, május 12-én az operastúdió, Mozart Figaró házasságának opera keresztmetszetét adja elő 18.00 órai kezdettel az Ady Endre Művelődési Központ nagytermében. Az előadással egy időben a gitár tanszak a kisgyermekeknek kínál élményt, Az elveszett kotta című zenés mesejáték bemutatásával. Május 15-én, vasárnap 15 órakor ünnepségen találkoznak tanítványok, művésztanárok és érdeklődők, megkoszorúzzák Erkel Gyula, a zeneiskola falán elhelyezett emléktábláját. 18 órától nagyszabású ünnepi koncerttel zárul az ünnepségsorozat. A záróesemény színhelye a XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskola Hangversenyterme lesz.
A rendezvény védnökei újpesti személyiségek: Dr. Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős államtitkára, Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, valamint Erkel Tibor zongoraművész, egyetemi tanár.