•  
  •  
  •  


Ismét ünnepre készült a Pécsi Sebestyén Sebestyén Általános Iskola: 125 éve alapították.
Az egész éven át tartó jubileumi rendezvénysorozatot szeptember 29-én családi nappal indította a patinás intézmény.

A rendezvény a NOX együttes hagyományőrző, muzsikájuk népzenei alapjait bemutató programjával kezdődött. Ezután a szülők és a tanárok által vezetett kézműves műhelyekbe és játékos, ügyességi feladatokkal vártuk a gyerekeket, a kisebb-nagyobb testvéreket is. Volt gesztenyebáb és bárányka készítése, őszi kép ragasztása, kukoricamorzsolás, fecskekészítés csuhéból, arcfestés és kötélhúzás, floorball meccs, Sulifoglaló és Számadó játék, valamint  iskolacímer matricavasalás is pólókra.
Eközben a gyönyörű napfényes időben az anyukák és apukák aktív közreműködésével az „osztálybográcsokban” rotyogott a gombapaprikás, a gulyás, a paprikáskrumpli.
Délben aztán jóízűen falatozott az udvaron az iskola apraja-nagyja, és természetesen meghívott vendégeink is, akik megtiszteltek az iskolát és így együtt örülhettek a jubileumi év indításának. A gulyásfőző-verseny jutalma a tucatnyi bogrács tartalma volt: jóízű ünnepi ebéd formájában. A vendégek között köszöntötték Levente Pétert is, aki bár a tavalyi évben volt fellépője a jubileumi rendezvénynek, de olyan kellemes társaságot talált a Lőrinc utcai iskolában, hogy magánemberként ellátogatott: „Ahol jól érzem magam, oda örömmel megyek vissza” – nyilatkozott egyszerűen a vendégségéről.
Ebéd után a táncházban pedig, a hagyományokhoz híven a Bekecs együttes húzta a talpalávalót.
A nagyon kellemes, vidám, együtt töltött szombat után így köszöntötték a „pécsisek” a nem mindennapi évfordulót – és egymást. Viszontlátásra legközelebb, már az adventi készülődés jegyében.