14 órától ismét fokozott készenlétben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

  •  
  •  
  •  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a fővárosban a délutáni, esti óráktól csapadék, ónos eső várható. Kezdete, mennyisége, intenzitása, valamint területi megoszlása jelenleg még bizonytalan. Klug Lajos, a társaság vezérigazgatója ezért 14.00 órától III. készültségi fokozatot rendelt el.

A délutáni óráktól az FKF Zrt. téli célgépei fokozott készenlétben állnak, hogy szükség esetén haladéktalanul megkezdhessék a síkosságmentesítést.

Az FKF munkagépei első ütemben az 1200 km hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.  A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak. A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.
 
Budapesti Városüzemeltetési Központ
Kommunikációs és PR Igazgatóság
 Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.