2010 óta megduplázódott az államtitkárok és helyetteseik száma

  •  
  •  
  •  

Hiába hirdetett több bürokráciacsökkentő-programot is az elmúlt években az Orbán-kormány, megállíthatatlanul nő az állami vezetők száma, írja a Blikk.

A lap gyűjtése szerint

míg 2010-ben 42 államtitkár és 54 helyettes államtitkár, most 78 államtitkár és 122 helyettes államtitkár dolgozik a kormányzatban.

A legtöbb kinevezés a Miniszterelnökségen történt, miniszteri biztosokkal együtt 41 fontos ember dolgozik a minisztériumnak.

Szoros versenyben, mindössze eggyel kevesebb vezető tisztviselővel maradt le az innovációs minisztérium.

Ugyanakkor Palkovics László tartja a helyettes államtitkárok jelenlegi országos rekordját: 21 kinevezettel. A Blikk megkeresésére a számokat a Miniszterelnökség a következőképpen kommentálta:

“A kormány célja továbbra is a kisebb bürokrácia, kevesebb, de anyagilag jobban megbecsült kormánytisztviselőkkel, csak annyian dolgozzanak az államnak amennyi feltétlenül szükséges.”

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint viszont semmi sem indokolja a vezetők számának növekedését.

Boros Péterné szerint:

“Ehhez a létszámemelkedéshez nem társult semmilyen feladatnövekedés, így semmiféle közigazgatási-szakmai oka nincs.”

Hozzátette:

“Az alsóbb szinteken ezzel ellentétes tendencia figyelhető meg, sok státuszt megszüntettek, és azóta lasszóval kell fogni az ügyfelekkel foglalkozó, ügyintézői munkakörökre az embereket.”

, , , , , ,