2015-2016 a nagy parkok éve lesz

  •  
  •  
  •  

– Az Ugró Gyula soron a több évtizede épült park napjainkra leromlott állapotba került, parkolói zsúfoltak, járdái töredezettek, sportpályája, játszóterei elhasználódottak, idejétmúltak. Most célunk, hogy a lakótelepi házak közötti parkot egyben áttekintve újragondoljuk és felújítsuk – mondta el dr. Dabous Fayez önkormányzati képviselő.

 - Az Újpesti Párbeszéd keretein belül bemutatjuk majd a terv részleteit, és a tervezés befejezése után kezdődhet az építkezés. A megvalósítás fokozatosan történik majd, a park különböző elemei: új sportpálya, kosárlabdapalánkok, retrójátszótér, új, kibővített, modern játszótér, közösségi kert, új parki sétányok, padok, megújult közvilágítás, térfi gyelő kamera. A folytatásban természetesen nem feledkezünk meg az Erdősor utca 2-8. és 12-14. számú házak környezetéről sem, ott is szeretnénk a parkolási rendszert ésszerűsíteni, és a házak környezetét füvesíteni, virágosítani – emelte ki az önkormányzati képviselő.

– A terveink szerint az elkészült parkban az Újpesti Városgondnokság állandó parkőrt is biztosít, aki a közeli Szilas Családi Parkkal együtt vigyázza az új parkok rendjét és tisztaságát – folytatta a tervek ismertetését Rádi Attila alpolgármester.