24 órás közbiztonsági ügyelet alakul

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzatának képviselő-testülete december 15-én rendes ülést tartott. A városatyák az ülés megkezdése előtt közmeghallgatáson találkoztak az érdeklődő újpestiekkel.

Az újpestiek főleg a közlekedéssel, a közterületekkel, közbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket említettek. A kérdezőknek Wintermantel Zsolt polgármester, illetve Rádi Attila alpolgármester válaszolt.

Mint elmondták, a tömegközlekedéssel kapcsolatos kérdésekről –így pl. a buszok, villamosok menetrendjének összehangolásáról- az Önkormányzat egyeztetni fog a BKV Zrt.-vel, a gyalogátkelőhelyekkel, jelzőlámpákkal kapcsolatos felvetésekről pedig a Budapesti Közlekedési Központtal.

A közbiztonság javítása érdekében 24 órás ügyeleti központot hoz létre az Önkormányzat, melynek szerves része lesz a térfigyelő kamerák számának kibővítése. 
Az Újpesti Városgondnokság Kft. Homoktövis utcai telephelyére számos panasz érkezett, többek közt a munkagépek okozta zaj és por miatt. A képviselőtestület az ülésen elfogadta azt a javaslatot, miszerint a Városgondnokság telephelyét áthelyezik az Erzsébet utcába, megszűntetve így a kellemetlenségeket.

A közmeghallgatást követően a testület döntött többek közt az önkormányzati lakások bérbeadási szabályairól, a lakbér mértékének változásáról, illetve a szociális ellátásokról szóló rendelet módosításáról is. Ennek köszönhetően a lakásbérleti rendszer, ami eddig a lakók helyett sokkal inkább a lakásokat támogatta, a rászorulókat viszont nem engedte otthonhoz jutni, mostantól valóban a hátrányos helyzetűeket segíti.

Nagy István zárszavában elmondta, lakbér-emelkedés csak az olyan háztartásokban lesz, ahol az egy főre jutó kereset 114.000 Ft.

Januártól elindul az Újpesti Babaköszöntő Program, határozott a testület. Így minden 2012. január 1-én, és ezt követően születő újpesti kisbaba 10.000 Ft értékű támogatási csomagot kap az Önkormányzattól gyermekruhával, babaápolási szerekkel és más, a gyermek gondozását segítő eszközökkel felszerelve.