4-1-es sorozatban az Újpest

  •  
  •  
  •  

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában magabiztos győzelmet aratott csapatunk a Haladás felett. Az Újpest FC a Pécs elleni siker után – azaz két egymást követő hazai bajnokin – ismét 4-1-re tudott győzni a Szusza Ferenc Stadionban Zoran Szpisljak vezetésével.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az Újpest FC vezetőedzője elmondta, hogy egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy három góllal nyerjünk, de véleménye szerint a futballban a szerencse is fontos faktor.

Újpest FC: Balajcza – Üveges (Tajthy, 38.), Dvorschák, Mihajlovics, Szokol – Egerszegi, Markovic (Wilson, 46.) – Simon, Barczi, Balogh B. – Rajczi (Magos, 81.)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Sluka (Sluka, 53.), Kovács I., Iszlai, Halmosi – Oross (Simon A., 68.), Kenesei

Gólszerző: Rajczi (34. – tizenegyesből és 39.), Balogh B. (52. és 90.), Schimmer (56.)
Sárga lap: Iszlai (18.), Kovács I. (35.), Mihajlovic (35.), Guzmics (54. és 89.), Barczi (75.), Dvorschák (75.)
Kiállítva: Guzmics (89.)
Szögletarány: 4:9 (1:4)

 
Zoran Szpisljak:
– Igazából nem gondoltuk, hogy három gólos különbséggel tudjuk megverni a Haladást, hiszen sokat elemeztük ellenfelünk játékát, és általában jól oldja meg a védekezést, remekül zár a védelme. Sokat készültünk erre a mérkőzésre és boldogsággal tölt el a győzelem. Hangsúlyozom, hogy a Haladásnak sok helyzete volt, jól játszott, így talán a 4-1-es végeredmény nem annyira reális, de megérdemelten nyertük meg a találkozót és a lényeg a három pont. Volt egy kis szerencsénk, de a futballban sokszor ez is fontos tényező.
 
Zoran Szpisljak a sajtótájékoztatót követően elmondta: Üveges Szabolcs térdszalag-sérülés miatt kellett lecserélni. Darko Markovics cseréje pedig azért volt indokolt, mert a tizenegyest eredményező szituációban a mellkasára és a bal térdére is nagy ütést kapott a Haladás kapusával történt ütközés során.
 
Aczél Zoltán:
– Először is gratulálok Zoran Szpisljaknak és csapatának. A mérkőzés képe alapján talán túlzott a 4-1-es vereségünk, ettől függetlenül megérdemelten nyert az Újpest. Ma igazából néhány jó egyéni teljesítmény hiányzott és apró, bosszantó hibákat követtünk el. Sok helyzetünk és számos szögletünk volt, de sajnos nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Hátul néhány játékosom olyan teljesítményt nyújtott, amilyen az NB II-be se lenne elég, helyenként a futball iróniáját mutattuk be. Gyengék voltunk fejben és akaratban is. Gyenge hátsó játék és egy jó második félidei játék, így tudnám összefoglalni csapatom teljesítményét, de ez egy jó Újpest ellen kevésnek bizonyult.