•  
  •  
  •  

Akár több góllal is nyerhettünk volna, de így is magabiztos győzelmet aratott csapatunk. A mérkőzést a helyszínen szurkolta végig a polgármester helyetteseivel.

Újpest FC–ZTE 4-2 (2-0)
OTP Bank Liga, 2011/2012, 12. forduló, 2819. első osztályú bajnoki mérkőzés
2011. október 16., vasárnap, 16:00 óra – Szusza Ferenc Stadion, 3217 néző
Jv.: Szilasi Szabolcs (Szpisják Zsolt, Takács Gábor)
 
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Mihajlovics, Dvorschák, Pollák – Tajthy, Markovics (Egerszegi, 85.) – Simon K., Barczi (Kabát, 67.), Balajti (Balogh B., 53.) – Rajczi
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bulatovics, Kovács G. (Szalai T., 46.), Hidvégi – Méyé, Kamber, Máté P., Szakály D. (Hervás, 72.) – Turkovs (Balázs Zs.), Tököli

Gólszerző: Rajczi (6., 65. – tizenegyesből), Simon K. (23.), Kamber (61., 72.), Markovics (69.)
Sárga lap: Dvorschák (28.), Kamber (61.), Bulatovics (67.), Máté P. (70.), Kabát (90.)
Kiállítva:
Szögletarány: 8:7 (3:1)
 
A mérkőzés előtt:
 
Az Újpest FC kispadján Hováth T., Üveges, Egerszegi, Rubus, Magos M., Balogh B., valamint Kabát foglal helyet.
 
A kezdőrúgást Kerékgyártó Marcell és Kerékgyártó Zalán végezte el. Nemrég töltötték be a 11. életévüket, ebből az alkalomból kapták ezt az ajándékot. Az ikrek nyolcadik éve, tehát 3 éves koruk óta járnak a Megyeri útra szurkolni, és gyakran idegenbe is elkísérik csapatunkat.
 
 
I. félidő:
 
1. perc: Az Újpest FC kezdte a mérkőzést.
6. perc: Simon K. futott fel a jobb oldalon, elhúzott a védője mellett, beadta a labdát, az üresen maradt Rajczi pedig a kapu bal oldalába fejelte a játékszert. (1-0)
17. perc: Máté Péter cselezgetett a 16-os előtt, majd 17 méterről lőtte rá a labdát de Balajcza bravúrral szögletre tudott menteni.
23. perc: Barczi játszotta meg remek ütemben Simon Krisztiánt, aki lendületből érkezett és a jobb alsó sarokba bombázott 16 méterről. (2-0)
28. perc: Dvorschák Gábor kapott sárgát, miután rossz ütemben szerelte Kambert.
38. perc: Ismét Simon K. futott el a jobb oldalon, kicselezte az emberét és Barczihoz passzolt, aki Rajczit kereste a beadásával, de Jahic az utolsó pillanatban lehúzta a labdát.
41. perc: Egy zalaegerszegi összjátékot követően Turkovs vihette egyedül a kapura a labdát, lövése a jobb oldali kapufáról pattant ki.
Vége az első félidőnek!
 
Szünetben:
 
Cserélt a ZTE: Kovács Gergőt váltotta Szalai Tamás.
 
A második félidő kezdőrúgását Trakperger Márk végezte el, aki ma 16 éves. Édesapjától kapta ajándékba a lehetőséget, Márk pici kora óta az Újpestnek szurkol.
 
 II. félidő:
 
46. perc: A ZTE csapat kezdte a második játékrészt.
53. perc: Cserélt az Újpest: Balogh Balázs érkezett Balajti Ádám helyére.
56. perc: Csere a vendég oldalon is: Balázs Zsolt váltotta Turkovsot.
61. perc: A csereként beáltt Balázs Zsolt lőtt kapura éles szögből, miután betört a 16-oson belülre, Balajcza hatalmas bravúrral hárított, a kipattanót azonban Kamler a hálóba helyezte. (2-1)
62. perc: Rajczi kapott sárga lapot szimulálásért.
64. perc: Barczit buktatták a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt és sárga lapot adott a szabálytalankodó Kambernek.
65. perc: Rajczi magabiztosan értékesítette a tizenegyest, a kapu bal oldalába bombázott. (3-1)
67. perc: Bulatovics kapott sárga lapot, miután felrúgta Rajczit.
67. perc: Cserélt az Újpest: Barczit váltotta Kabát Péter.
69. perc: Gyönyörű összjáték után a csereként beállt Kabát lefordult védőjéről és nagyszerűen játszott Markovicshoz, aki 15 méterről nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt. (4-1)
70. perc: Máté Péter részesült sárga lapos figyelmeztetésben.
72. perc: Kihasználta az utolsó cserelehetőségét is a ZTE: Szakály Dénes helyére Manuel Hervás érkezett.
76. perc: Tököli Attila bal oldalról érkező beadása után Kamber lőtt a bal alsó sarokba. (4-2)
85. perc: Zoran Szpisljak is kihasználta az utolsó cserelehetőségét: Egerszegi Tamás lépett pályára, Darko Markovics helyett.
88. perc: Rajczi Péter szerzett labdát az ellenfél kapujánál, a labdával Simon K. tört kapura és a jobb alsó sarkot vette célba, de a ZTE kapusa szögletre mentett.
90. perc: Kabát Péter kapott sárga lapot, kezezés miatt.
 

A mérkőzést a helyszínen szurkolta végig Wintermantel Zsolt polgármester, Nagy István és Rádi Attila polgármester, Cserna Sándor közbiztonsági referens.