•  
  •  
  •  

Az Újpesti Cseriti, Újpest Önkormányzatának jótékonysági szervezete múlt hét szombaton indította útjára élményajándék sorozatát, mellyel az újpesti hátrányos helyzetű gyermekeknek kedveskedett. A program kedden tovább folytatódott.

Míg a hétvégén 100 gyermek kakaózhatott együtt Újpest polgármesterével, és az Újpest szeletet is megkóstolhatta, kedden újabb ötven tagú csoport csodálhatta meg a Városházát. A gyerekeket Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti háziasszonya, és Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője fogadta.

A körút során az Erzsébet utcai Általános Iskola csoportja, a számos érdekes információn túl, egy ifjú párral is gazdagabb lett, miután a gyerekeket – ünnepélyes keretek, és a násznép üdvrivalgása közepette- a Házasságkötő Teremben összeadták.

A Díszteremben Wintermantel Zsolt várta az iskolásokat, majd játékos polgármester választás keretében a gyerekek megszavazták, ki legyen a csoport vezetője, sőt, jegyzőt is választottak. A szombati csoportokhoz hasonlóan azonban az alpolgármester személyéről itt sem sikerült megegyezni. A diákok alkotta képviselőtestület nem jutott dűlőre a kérdésben, így senki nem töltötte be a pozíciót.

A játék után természetesen nem maradhatott el a habos kakaó és a sütemény sem!

A Cseriti élményszerző akciójának második elemeként, szintén ezen a napon, az újpesti Kölyökparkban ötven gyermek játszhatott a csúszdák, mászókák és játszóvárak birodalmában. A gyerekek a Megyeri Úti Általános Iskolából, az Angol Tagozatos Általános Iskolából, a Pécsi Sebestyén Zenetagozatos Általános Iskolából és a Szigeti József Általános Iskolából érkeztek.
Az élményajándékok sora mindezzel nem ért véget! A „Nyitott Városháza program” a jövőben is folytatódik, melynek eredményeként összesen 500 újpesti gyermek ismerkedhet meg a Városháza érdekességeivel.
 
(antosa)